izduvni sistem/ugradnja cipa
izduvni sistem/ugradnja cipa
ee momci imam u planu dok skupim para da radim sebi izduvni sistem obnovim malo pa me zanima dal bi sta dobio sa uklanjanjem katalizatora dal bi to sta promjenilo ili bi naskodilo autu i potrosnji goriva??
Druga stvar da se malo informisem za cipovanje auta koji cip sta i kako ako ko zna?
Druga stvar da se malo informisem za cipovanje auta koji cip sta i kako ako ko zna?
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Re: izduvni sistem/ugradnja cipa
Sad chip radi svak ziv, nije to vise neka nauka, mape su vec uveliko razradjene , tako da je to sad poprilicno sigurno. Ja sam skoro chipovao i uskoro cu otvorit auspuh, fi 75 full od motora do zadnjeg lonca. Katalizator takodje ukidam, mislim da u nasim uslovima auto koje ima preko 200k na satu nema potrebe za katalizatorom, jer je neupotrebljiv. Sto se tice gubitaka ili dobitaka stanje je slijedece. Ukidanjem katalizatora dobit ces malo grublji zvuk motora, neko to primjeti neko ne, zavisi koliko koga zanima, sve ostalo je pozitivno. Auto ce prodisat, trebao bi imati malo bolji odziv na gas. Ne znam sta planiras tacno sa izduvom da radis. Ja na svom nazad necu nista, otvorit cu sve do zadnjeg lonca, kojeg cu mozda zamjenit protocnim i to je to . Izduv se i dalje nece vidjeti, zao mi je narusit sliku zadnjeg dijela, jer mi 307 ima extra zadni kraj
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
Armine, gdje si radio čip? Znaš li šta o ovome Simaniću, izgleda povoljan, a ne znam koliko su iskusni?
-
- VIP Član
-
Meni je radio drug jedan, a igrom slucaja simanica poznajem preko mog lakirera s kojim je on kucni prijatelj. Dolazi ovdje u zavidovice cesto, ja sam radio neka auta za njih, a i vozili smo dosta auta za sarajevo njima, sto se chipa tice, i sto se tice mehanickih popravki. Oni su dobri, nema fule s njima. Moj prijatelj alen iz kaknja radi kao njihov distributer, te u kaknju takodje radi chipiranje s njihovim mapama. Sve preporuke za simanica
- mara-
- Site Admin
-
Super, hvala Armine. Najradije bih u SM zbog valjaka, ali bas je skupo kod njega, pa možda odradim kod Simanića.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
Rekao sam ti uzivo
s chip nema sanse da pogrijesis, a sto se tice vadjenja katalizatora dobices na zvuku i msm da ce malo auto prodisati

Motion & Emotion
- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
dali se isplati cipovati motor 66 kw 2.0 i koliko bi dobio jos snage prilikom cipa i da zanima me cijena koliko bi to bilo
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Pitaj arminam on je nedavno chipovao svog pa ce ti sve reci, a i ja sam ti rekao uz kavu
-
- VIP Član
-
128ks ja izvukao s chipom i filterom. Sutra skidam kat i mozda radim otvoreni izduv, poslije cu zatvoriti egr pa cemo vidjet. Sa stage 2 mozda nekih 140-145ks heh 

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
koliko te kostalo cipovanje jer meni bi bilo dovoljno na nekih 110 120 ksArminM je napisao/la:128ks ja izvukao s chipom i filterom. Sutra skidam kat i mozda radim otvoreni izduv, poslije cu zatvoriti egr pa cemo vidjet. Sa stage 2 mozda nekih 140-145ks heh
- mara-
- Site Admin
-
I na osnovu čega znaš koliko ima KS, kada nema valjaka da se provjeri?
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 146 puta
-
Nisam siguran da filter išta daje na snazi...ArminM je napisao/la:128ks ja izvukao s chipom i filterom.

-
- VIP Član
-
Ne mozete ni znati snagu osim s valjcima, ja sam vec negdje pisao, a i rekao sam u razgovoru s kolegama da je to tako, znaci ja kazem koja je mapa ubacena, e sad kolika je stvarna snaga pitanje je. Odakle znate da moj auto fabricki uopste ima 66kw, mozda je neki konj u medjuvremenu crkao.
Stefane kad sam napisao to s mapom i filterom napisao sam to jer sam to radio odjednom, pa zato tako. Filter daje neki imaginarni osjecaj snage rekao bih, osim boljeg odziva na gas i malo grubljeg zvuka nema nista. Moja je mapa znaci uradjena na 128ks, e sad koliko ima ne bih znao. Pricao sam s kulom vec na kafi, chip mi je radio drug, znaci mapa je takva i on je samo zamijenio fabrickom, koju je spremio u slucaju problema. Bit ce tu jos nekih stelovanja i dotjerivanja dok egr zatvorim.
Ovaj drug iz kaknja koji koristi mape od acSimanic Sarajevo radi chiptuning za 150km, mapa je provjerena, ubacena na vise vozila.
Ja sam audija chipovao kod Huse u Maglaju, ovlasteni Bosch servis, i oni imaju dobre i provjerene mape ali je kod njih chiptunning 100€ i vise
Stefane kad sam napisao to s mapom i filterom napisao sam to jer sam to radio odjednom, pa zato tako. Filter daje neki imaginarni osjecaj snage rekao bih, osim boljeg odziva na gas i malo grubljeg zvuka nema nista. Moja je mapa znaci uradjena na 128ks, e sad koliko ima ne bih znao. Pricao sam s kulom vec na kafi, chip mi je radio drug, znaci mapa je takva i on je samo zamijenio fabrickom, koju je spremio u slucaju problema. Bit ce tu jos nekih stelovanja i dotjerivanja dok egr zatvorim.
Ovaj drug iz kaknja koji koristi mape od acSimanic Sarajevo radi chiptuning za 150km, mapa je provjerena, ubacena na vise vozila.
Ja sam audija chipovao kod Huse u Maglaju, ovlasteni Bosch servis, i oni imaju dobre i provjerene mape ali je kod njih chiptunning 100€ i vise