problem sa gasenjem

Odgovori
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

problem sa gasenjem

Post Postao/la anel007 »

eh stigao danas rodjo iz svice i zali se da mu se u putu desavalo da mu se auto ugasi ali samo kad vozi npr 150-60 i dok je u brzini pusti gas da bi usporio, kad ponovo stisne papucicu auto se ugasi pa reko da vidim je li neko mozda imao slican problem i zna bar otprilike sta moze biti puzz puzz

u pitanju je feeline verzija onog redizajniranog modela, 2.0 benzin sa ~180 konja

p.s. obecao sam nekad davno da cu ubaciti koju sliku kad sljedeci put dodje pa ako ga ufatim ovih dana dok je sunca okinut cu
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Re: problem sa gasenjem

Post Postao/la zulleee »

Dijagnostika i sve ti kazu. Vjerovatno problem sa dovodom goriva.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Sto rece Zule vjerovatno nesto sa gorivom.. al brate okini nam koju sliku pa taman i da cuskije padaju :D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

da i ja sam pretpostavio da bi moglo biti nesto oko dovoda goriva, jer mu se i desava pri pustanju i ponovom stiskanju gasa na visokim obrtajima, za servise i dijagnostiku ovdje nema vremena a i nece ga toliko po nasim makadamima vozati sigurno pa nek se bakce oko toga kad gore ode

a ako ga ufatim gdje po danu okinem koju obavezno, samo znate kakvi su dijasporci, dosao prije dan-dva, ja ga tek vidio sinoc a danas je u srebrenici, ne mozes ih nafatati na jednom mjestu nema sanse :green:
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”