ABS problem

Odgovori
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: ABS problem

Post Postao/la anel007 »

maloprije upalim auto i doceka me ta greska na bordu, ne blinka stop niti nesto slicno samo na instrumentalci gori abs lampica i na bordu pise abs greska pa me zanima gdje se ti senzori nalaze tacno i je li problem doci do njih da se ociste?
slika ¦ slika
Radoljub
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Radoljub »

Pre svega bi trebalo da prikljucis na dijagnostiku auto da bi video u cemu je uopste problem.Ako je do senzora(najverovatnije jeste)da ti pokaze koji je u pitanju da ne skidas svaki tocak :D Najcesce su greske vezane za zadnje senzore( iz iskustva dosta vlasnika 307-ca) ,zatim moras da skines plocice i diskove,ako je zapekao sraf koji drzi disk,ima da psujes na sve strane :D Najgora moguca stvar je ti sraf oblajzne a onda mozes da se slikas,ide razbusivanje,bla bla ...dug proces.
Ne znam da li ovde ima opisan proces skidanja senzora sa zadnjih tockova ali imam sa jednog stranog foruma sve lepo objasnjeno pa cu potraziti danas-sutra i postaviti. Ja sam se dosta pomucio oko skidanja diska jer je jedan sraf bas zapekao pa mi je trebalo dosta vremena,lupanja nekim klinom u sam sraf ne bi li popustio.
Nije komplikovano,ali oduzima vremena...Sam senzor drzi jedan sraf(imbus) ,i ako budes cistio,ocistio dobro od korozije i zastitini lim do senzora,a i glavcinu...
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

zavrseno ovo, danas zamjenio prednji desni jer mu nikakvo ciscenje pomoglo nije al et sto se mene tice postavi link za taj forum mozda nekom bude od pomoci :)
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”