Evo i moj izubijanko
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: Evo i moj izubijanko
Tako i majstor kaze, dvije su opcije ili da nije mijenjao ili da je zamijenjen nekim kojem je istekao rok ugradnje, nisam ni znao da imaju rok do kad se mora ugraditi remen da bi podlegao garanciji.
Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Iskren da ti budem, da toliko ulazem u auto kao ti davno bi ga u vodu gurnuo. Ne mislim nista lose, nego malo malo neke zajebancije. Rijesi ga se jbg
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
- nedicm
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 16V
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Gde sad da ga se reši, kad je sve novo stavljeno?! Sad je bar miran, zna šta je i kako.
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
miran djavola, veceras da ga upalim ponovo vergla kao i prije svih zamjena
a realno sta da kupim, da ga prodam mogu u najbolju ruku 4500 izvuci za njega i uopce mi se sad ne dodaju nikakve pare za bolje, i to sto kupim za toliko para moram i registrovati, i odraditi mali i veliki servis minimalno + sto sigurno i ono ima kojekakvu mahanu

a realno sta da kupim, da ga prodam mogu u najbolju ruku 4500 izvuci za njega i uopce mi se sad ne dodaju nikakve pare za bolje, i to sto kupim za toliko para moram i registrovati, i odraditi mali i veliki servis minimalno + sto sigurno i ono ima kojekakvu mahanu
- sheky
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307sw.Skoda octavia
- Motor: 1,6 hdi
- Ima zahvala: 855 puta
- pohvaljen: 212 puta
-
Mozesli reklamirati u servisu jos tu pumpu goriva-mozda je do nje manji kvar-no sikiriki-gotov si ga uganjo, tako je kod nas-mozda ovo, mozda ono..
wicked red
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Ma ja ne bi dao zivaca, jebo pare, nije to vrijedno toga
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
evo ga uzrok svih mojih problema

prije dva dana sjedem i udri po internetu, tacno se svi simptomi koje sam imao slazu sa ovim sto sam nasao kakvo se manifestuje pumpa na izdisaju, bas je super kako se ni jedan majstor ne sjeti uzeti tester pritiska pri kontaktu da vidi da li pumpa radi dovoljno jako ili da bar oslusnu i cuju kako radi jer je ova moja prosla grebala dok pumpa ko metal od metal nego udare po dijagnostici ko da je to mjerilo svega, ja nisam imao tester ali sam imao mogucnost posudbe polovne pumpe da vidim hoce li raditi dan dva i evo jucer i danas auto radi i pali bez problema
citav trosak 90 KM (ako izuzmemo onih skoro 500
) jer sam morao i plasticni drzac pumpe kupiti, moj nije htjeo maci nigdje dok ga nisam slomio (a i vidi se na njemu da mu je neko dusu vadio jer je pumpa haman vec bila mijenjana)
tacno od sad kupujem polako alat i na autu sarafam sam sebi, pola stvari koje kojekakvi majstori vole raditi moze svako sam sebi uraditi i popraviti, sljedeci mali servis ne idem nikom da mi caprka oko auta nego lagano ispred kuce pa cu se snaci nekako gdje sa starim uljem

prije dva dana sjedem i udri po internetu, tacno se svi simptomi koje sam imao slazu sa ovim sto sam nasao kakvo se manifestuje pumpa na izdisaju, bas je super kako se ni jedan majstor ne sjeti uzeti tester pritiska pri kontaktu da vidi da li pumpa radi dovoljno jako ili da bar oslusnu i cuju kako radi jer je ova moja prosla grebala dok pumpa ko metal od metal nego udare po dijagnostici ko da je to mjerilo svega, ja nisam imao tester ali sam imao mogucnost posudbe polovne pumpe da vidim hoce li raditi dan dva i evo jucer i danas auto radi i pali bez problema
citav trosak 90 KM (ako izuzmemo onih skoro 500

tacno od sad kupujem polako alat i na autu sarafam sam sebi, pola stvari koje kojekakvi majstori vole raditi moze svako sam sebi uraditi i popraviti, sljedeci mali servis ne idem nikom da mi caprka oko auta nego lagano ispred kuce pa cu se snaci nekako gdje sa starim uljem
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ajde nek si to vise rijesio
Uvijek sam za tu varijantu, ako je neko u mogucnosi, prvo sam probati sta rijesiti/zamjeniti na autu, pa ako ne ide onda kod majstora.

Uvijek sam za tu varijantu, ako je neko u mogucnosi, prvo sam probati sta rijesiti/zamjeniti na autu, pa ako ne ide onda kod majstora.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Dobro je da si to uspio sve zavrsiti , ali mislim da je najveca car u tome sto si sam to zadnje uradio i uspio 

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
jest ono car ali odose pare bez potrebe (doduse za veliki servis mi nije zao jer bolje sad tih 370 nego za pola godine motor raditi)
uglavnom ono sto sam naucio o ovakvom problemu pa mozda nekom posluzi, ako vergla i na kraju upali senzor radilice nije crkao, mozda je zapriljan ili stagod ali radi jer ako je crkao onda svjecice ne bacaju iskru nikako
a ako sastavi onda traziti problem u dovodu goriva, moze biti pumpa, prekinuta zica ili nesto oko toga
uglavnom ono sto sam naucio o ovakvom problemu pa mozda nekom posluzi, ako vergla i na kraju upali senzor radilice nije crkao, mozda je zapriljan ili stagod ali radi jer ako je crkao onda svjecice ne bacaju iskru nikako
a ako sastavi onda traziti problem u dovodu goriva, moze biti pumpa, prekinuta zica ili nesto oko toga
- sheky
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307sw.Skoda octavia
- Motor: 1,6 hdi
- Ima zahvala: 855 puta
- pohvaljen: 212 puta
-
E bas mi je drago da si popravio pogotovu sam nasao kvar!! Sretno ubuduce 

wicked red
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Iskreno se nadam da si rješio problem, svaki put kad vidim da je tvoja tema znam da je neki problem
. Ajd sad malo operi Lava i okači koju fotku kad je već mehanički sređen. 

Clapton is God!
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Evo i moj izubijanko
Haha pa dobro nije baš uvijek, jedno 90% su problemi ali ima i postova brz problemaElComandante91 je napisao/la:Iskreno se nadam da si rješio problem, svaki put kad vidim da je tvoja tema znam da je neki problem. Ajd sad malo operi Lava i okači koju fotku kad je već mehanički sređen.

A cekam da mi stigne jos jedna H1 sijalica ko ozebo sunce, da to sve spakujem pa ce onda leci jedno cjelodnevno sredjivanje, nabavljen je i visokotlačni perac pa će pranje biti ono ko sebi
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Nekad je najbolje sam napraviti,sjecam se dok sam imao citroena,stala raditi servo pumpa,ventilacija i brisaci,bezze bacim pogled na net,kazu serijska greška,ispod volana prespojio dvi zice i sve proradilo a da sam odvezao majstoru pa pitaj boga gdje i kad bi se završila istraga hehe,sad se baci na uzivanje i gas 
Sent from my E2303 using Tapatalk

Sent from my E2303 using Tapatalk
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
stigle danas neke djidje narucene birvaktile (jos dok je slus'o
) pa se i to odmah ugradilo
dosla napokon i druga sijalica za maglenke i sad ce se bez problema vidjeti po danu i po najvecem suncu

a nakon sto sam se fino izmucio da postavim tu sa vozaceve strane jer sve moras napamet i nista ne vidis bacim se na zamjenu zabica koje drze tapacirung vrata, mijenjao sam ih nekim proslo ljeto i to je sve popucalo sto se i vidi na slici, samo je jedna ostala citava, sve ostale izdale

sad sam kupio neke sa gumenim kao dihtungom okolo, vidjet cemo koliko ce one izdrzati

eh et za ovu godinu sam zavrsio sa kupovanjem kojekakvih budalastina za auto
EDIT: zaboravih napisati a mozda nekog bude zanimalo, ovo zaokruzeno je taj trajni filter goriva u benzincima, nalazi se u sklopu pumpe goriva (morao sam svoju staru otvorit da vidim kako to sve funkcionise
)

dosla napokon i druga sijalica za maglenke i sad ce se bez problema vidjeti po danu i po najvecem suncu

a nakon sto sam se fino izmucio da postavim tu sa vozaceve strane jer sve moras napamet i nista ne vidis bacim se na zamjenu zabica koje drze tapacirung vrata, mijenjao sam ih nekim proslo ljeto i to je sve popucalo sto se i vidi na slici, samo je jedna ostala citava, sve ostale izdale

sad sam kupio neke sa gumenim kao dihtungom okolo, vidjet cemo koliko ce one izdrzati

eh et za ovu godinu sam zavrsio sa kupovanjem kojekakvih budalastina za auto

EDIT: zaboravih napisati a mozda nekog bude zanimalo, ovo zaokruzeno je taj trajni filter goriva u benzincima, nalazi se u sklopu pumpe goriva (morao sam svoju staru otvorit da vidim kako to sve funkcionise