Spustanje auta
Spustanje auta
Ee momci htio bih da spustim svoje auto malo paa ako neko iskusniji moze da mi da savjet neki i objasni sta i kako :) :) :)
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Re: Spustanje auta
Ti pozadi imaš torziju, vidi sa nekim ko to zna da se spusti a da ne odu ležajevi.
Clapton is God!
- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 3 puta
-
Da li neko zna ako menjaš spreda nove amortizere i federe za istu visinu auta, OE namesto originala dali treba nakon toga praviti i optiku trapa ?
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Spustanje auta
Ja koliko znam optiku bi trebao raditi ako bilo sta radit oko tockova, bilo to amortizer, kugle, stabilizatori ili nesto treće pozeljno je uraditi optiku i vratiti to na fabricke postavkeMiki 307 je napisao/la:Da li neko zna ako menjaš spreda nove amortizere i federe za istu visinu auta, OE namesto originala dali treba nakon toga praviti i optiku trapa ?
Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
- Miki 307
- Aktivan član
-
desilo mi se da sam menjao komplet nove amortizere spreda i federe i nakon toga se auto spreda malo diglo više nego pre i točkovi izgledaju malo kao na V. Odzada stanje staro i uredno ali odspreda mi čudno nešto ovo. Možda bi se sa optikom točkovi malo razbalansirali na vani i visina možda bi se povratila kao pre
- Tom
- Moderator
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: 204, 208, 308
- Motor: 1.6 hdi
- Ima zahvala: 241 put
- pohvaljen: 483 puta
-
Isina se nece vratiti, cim si mijenjao znaci i da su bili toliko losi da ti je auto leglo ispod fabričkih mjera, reglaza/optika ce ti vratiti tockove u ravnu, sto trebas uraditi odmah da ti ne jede gume.
poslato s Jadrana
poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
- Miki 307
- Aktivan član
-
evo slika: 
čudno izgledaeli . Jeli moguće da bi se sa optikom prednjih točkova malo na vani visina spreda malo spustila ?

čudno izgledaeli . Jeli moguće da bi se sa optikom prednjih točkova malo na vani visina spreda malo spustila ?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Pazi ovako.. optikom se jedino moze regulisati nagib tocka LIJEVO/DESNO, kad gledas sprijeda auto, jer se trap moze jedino stelovati na spoju krajnica-spona. Optikom se ne moze stelovati visina tockova kao ni uvucenos/izbacenost tocka u gornjem ili donjem dijelu, gledano sprijeda.
Ako je prije sve ok bilo, nema potrebe raditi optiku trapa. Vjerovatno ti nije ista visina i tvrdoca novih i starih opruga, jer ima dosta vrsta.
Ako je prije sve ok bilo, nema potrebe raditi optiku trapa. Vjerovatno ti nije ista visina i tvrdoca novih i starih opruga, jer ima dosta vrsta.
- Miki 307
- Aktivan član
-
tražijo sam po serijskom broju 5002FV za P307 po mojoj šasiji kao što mi rekao prodavac na ovlaštenonm servisu, naručim od firme Bilstein oboje amortizere i federe iz Njemačke, sve šoljice i ležaj, majstor sklopi kad ono visina druga. Za koji cant do 2 je sve skupa ispalo višlje. Kontam ako bi dao kod optike nagib malo na + spreda, da bi se zbog težnosti malo spustijo napred ( kao kad metneš felge sa manjim ET-om pa se zbog težnosti auto malo spusti jer mu raširi razmak točkova) zadnji su točkovi sad dosta na vani u +, kao da ima tvornički več dosta sportski podesito. Još nešto tako da spreda uradim, možda bi se malo spustijo jer bi deo težine auta preneo napred.
Prilog slika- prednji zadnji točkovi sa strane gledano:

Prilog slika- prednji zadnji točkovi sa strane gledano:

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ali nemas na cemu spustiti taj prednji dio sto si ti mislio. Evo gdje se jedino moze stelovati raspon tocka i to lijevo/desno (crvena strelica).

Na mjestu obiljezeno plavim strelicama su rupe fiksne i nema pomjeranja. Jos imas kuglu sa donje strane, koja se takodje ne moze stelovati i to je to.

Na mjestu obiljezeno plavim strelicama su rupe fiksne i nema pomjeranja. Jos imas kuglu sa donje strane, koja se takodje ne moze stelovati i to je to.

- Davor The Great :)
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- pohvaljen: 2 puta
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Spustanje auta
Druze, pogledaj kod mene koliki je clearing na prednjim tockovima... Ima bas poprilicno lufta izmedju tocka i ruba, a 17-ice na njemu...
I ja sam mislio da je to nesto samo kod mene, ali kad sam obratio paznju, skoro svaka jedna 307 ima takav razmak...
Evo i slike mlg, da vidis o cemu pricam, a sve je OK kod mene

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk