jucer se malo islo protegnuti noge, doduse ne sa francuzem jer on hoce pofino potrositi nego sa svabskom naftaricom i bosanskim nasljednikom golf dvice

eh sad do lukomira haman ima nekoliko puteva ali ovaj po kojem normalna auta mogu ici nije tesko naci, od babinog do-a samo produziti pravo i nakon otprilike 7-8 km (i milion ostrih krivina) dolaze 2 odvajanja desno udaljena mozda 500m jedno od drugog, na prvom smo fulali i mjestani su nas uputili na sljedece ispred kojeg i stoji natips da se tu treba skrenitu

u tom selu vec postaje veselo, seoska cesta se pretvori u brdski makadam pa je na vama da li da ostavite auto i pjesacite jedno 10-15 km ili nastavite na tockovima, mi smo sa autom isli otprilike nekih 6-7 km od tog sela i tu ga parkidali pored puta jer smo i dosli malo noge protegnuti a ne samo seoskih kuca se nagledati, od auta do ove table smo vec hodali jedno 1.5-2 km

e sad sto se samog puta i pejzaza tice to je malo je reci fantazija, ko planira autom slobodno nek ide, najgori dio je na izlasku iz pomenutog sela i tu ima pofinih udubljenja koja je pretpostavljam voda napravila, ali cim se na prvi brijeg poslije sela popne je sve lakse

cobani sa stadom ovaca su standardan prizor tokom putovanja a cak smo nabasali i na nekoliko pitomih magaraca

eh sad selo ko selo, na ulazu postoji mjesto predvidjeno za parking i odmah u blizini je ljetna basta gdje se moze pojesti i popiti stogod, a po okolnim uzvisenjima postoji mali milion mjesta odakle se super slike mogu napraviti i to je to, meni vrijedniji sami put do lukomira nego lukomir

eh sad sto se savjeta nekih tice, ako idete autom nek to bude auto s normalnom visinom i ne velikim felgama, a ako pak pjeske onda obavezno jaknica kakva za poslije podnevne sate, kad zahladi onda zahladi pofino, jucer bilo oko 11 stepeni kad smo mi stigli do auta da krenemo put sarajeva iako je po danu grijalo samo tako (evo me crven ko rak u licu)
i jos nesto, i prije kretanja se dobro nahranite, a takodje ponesite u putu da mozete jesti (takodje i rostilj ko je voljan i ko ide autom moze ponijeti), nesto meni 6-7 ustipaka i kasikicom kajmaka ne vrijedi 8 KM koliko kosta porcija u ljetnoj basti