jutros se s hanumom pokupim ha zora i put brda, ruta je bila francuzom do sarajeva, onda fatat grasov prevoz za trebevic pa gore kud stignemo, kontali se samo spustiti polako s planine do grada i kuci ali u putu sretnemo bracni par planinare koji su se ponudili da idemo s njima ako hocemo do vrha, posto nikad nismo krenemo polako
put nije nesto tezak, vecinom se ide kroz sumu pa ko ne zna put nek trazi nekog ko je vec isao, mislim staze su obiljezene ali na prvom dijelu ima dosta mijesta gdje se racvaju pa da covjek ne luta bez veze, negdje na pola rute kroz sumu je cica (vidi se na slici) napravio sebi malu kao kolibicu, ispred od kamenja mjesto za rostilj, pored se nalazi izvor najmastovitijeg imena koje neki izvro moze imati: Studenac Tri budalasa

od ove kolibice se put nastavlja jako finom stazom, nije prevelik uspon i penje se otporilike sahatak do prve cistine s koje se po prvi put vidi sarajevo jer se prije toga svo vrijeme krece kroz sumu

tu je vec problem ako se ide po toplom danu, vise nema hlada sume a i nastupa kamenjar po kojem se malo potesko penjati, s tog mjesta takodje treba oko sahatak do vrha gdje se nalazi relej i malo iza samo obiljezje vrha

usput sam okinuo i jednu 360 stepeni sliku ali ne znam moze li se vidjeti normalno, ko pogleda nek javi radi li
https://plus.google.com/photos/+AnelHas ... 8010436320
et sad planiram malo odmoriti od skakanja po planinama, bar do sljedeceg ljeta jer snijeg koji se blizi ne volim ni na slici vidjeti