Laguna 2 ph1 1.8 16v
- krajo
- Iskusan član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Pežo 308 T9
- Motor: 1.6HDI 68kw
- Ima zahvala: 176 puta
- pohvaljen: 147 puta
Re: Laguna 2 ph1 1.8 16v
Baš zato i kažem, zašto ulagati u toliko star auto.
Između ostalog i jesam mislio na ulaganja u "šminku" i estetiku.
Neko to voli ok.
Između ostalog i jesam mislio na ulaganja u "šminku" i estetiku.
Neko to voli ok.
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
- Vozim: 508
- Vozim: Peugeot 508 GTLine/Renault Laguna 2ph1
- Motor: 2.0BlueHDI 110kw/1.8 16v 88kw
- Ima zahvala: 43 puta
- pohvaljen: 247 puta
Mozda zato sto neko voli sredjivati auta i imati starije auto u koliko toliko zavidnom stanju....
Mislim da i na ovom forumu ima ljudi koji voze P206 pa čak i starije i sređuju ih i ulazu u njih...
Ne znam da li si clan jos nekog foruma
Ja sam na Renault forumu Srbija, ima član koji vozi Lagunu 1 ph2 99-2000god auto izgleda bolje nego današnja nova auta. Konstantno ulaze i sređuje...
Sta bi rekao, da ti kažem da mi covjek nudi 8000km / cca 4000 evra za Lagunu? Da je lud ili da voli auta, tj. Renault pa zna šta želi da uzme?
Mislim da i na ovom forumu ima ljudi koji voze P206 pa čak i starije i sređuju ih i ulazu u njih...
Ne znam da li si clan jos nekog foruma
Ja sam na Renault forumu Srbija, ima član koji vozi Lagunu 1 ph2 99-2000god auto izgleda bolje nego današnja nova auta. Konstantno ulaze i sređuje...
Sta bi rekao, da ti kažem da mi covjek nudi 8000km / cca 4000 evra za Lagunu? Da je lud ili da voli auta, tj. Renault pa zna šta želi da uzme?
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
Što kaže moj kolega, ne pijem kafu ni alkohol, ne pušim, ne idem u kladionicu, ali zato kad nedeljom odem na pijacu ode plata na alat.
Isto tako i u auto ulažem da u svakom trenutku bude spremno za bilo kakav put. Ne škrtarim na gumama i dijelovima upravljačkog/kočionog sistema bez obzira što je star 19 godina i ne prelazim mnogo kilometara.
Ostalo po potrebi, ali mi je draže voziti starije vozilo u dobrom stanju nego neki noviji sa kojim nisam siguran hoću li bezbjedno stići na odredište.
Isto tako i u auto ulažem da u svakom trenutku bude spremno za bilo kakav put. Ne škrtarim na gumama i dijelovima upravljačkog/kočionog sistema bez obzira što je star 19 godina i ne prelazim mnogo kilometara.
Ostalo po potrebi, ali mi je draže voziti starije vozilo u dobrom stanju nego neki noviji sa kojim nisam siguran hoću li bezbjedno stići na odredište.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Philby za post:
- Sasa_GTLine
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Upravo tako...ne preterujem sa ulaganjem al ono što je neophodno uradim kvalitetno i kako treba..
Nema ništa ljepše nego sa starijim autom otići na putovanje, čisto uživanje
Nema ništa ljepše nego sa starijim autom otići na putovanje, čisto uživanje
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Ugradjen unutrašnji samozatamnjujuci retrovizor..
Takodje, zamijenjeni zadnji zvucnici, stari su se raspali + su bili obični
Sad sam stavio Cabasse zvučnike sa gumenom (ako dobro vidim) membranom i kao novi su..razlika je neuporediva
Naprijed su od ranije zamijenjeni stari sa novim Pioneer zvučnicima...
Takodje, zamijenjeni zadnji zvucnici, stari su se raspali + su bili obični
Sad sam stavio Cabasse zvučnike sa gumenom (ako dobro vidim) membranom i kao novi su..razlika je neuporediva
Naprijed su od ranije zamijenjeni stari sa novim Pioneer zvučnicima...
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Odradjen tehnički I registracija
260e
Laguna služi i sluša odlično
Ujedno saznao da imam zanimljivu animaciju za tečnost brisača...
260e
Laguna služi i sluša odlično
Ujedno saznao da imam zanimljivu animaciju za tečnost brisača...
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Sasa_GTLine za post (ukupno 2):
- Avicii • sheky
- IceMan2
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 HDI 110KW
- Ima zahvala: 87 puta
- pohvaljen: 122 puta
Ma svaka tebi cast,ti to ljudski i na vrijeme kako treba,radia top posao sa svakim autom.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru IceMan2 za post:
- Sasa_GTLine
308 T9 2.0 BlueHDI 110KW
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Hvala kolega..trudim se da bude sve maksimalno uredno i ispravno na autu, kako mehanički tako i tehnički u smislu registracije i ostalog...
Danas skinuo sušpleh očistio ga i pregledao stanje ispod...moraće zamjena dihtunga kartera kao na L3 2.0T GT sto sam radio...srećom nije težak posao ako sve bude išlo kako treba...
To sam planirao za nekih 1000km kad bude i mali servis ujedno oprati karter i vidjeti unutrašnje stanje motora (koliko to bude moguce)
Takodje, očistio + i - kleme akumulatora..bilo malo oksidacije (ne znam od čega se pojavilo) na - minus klemi više ali sam sve očistio i podmazao totmašcu..
Jedna iz nocne vožnje
P.s Slika je zatamnjena preko telefona (farovi inace osvjetljuju kao na prvoj slici)
Danas skinuo sušpleh očistio ga i pregledao stanje ispod...moraće zamjena dihtunga kartera kao na L3 2.0T GT sto sam radio...srećom nije težak posao ako sve bude išlo kako treba...
To sam planirao za nekih 1000km kad bude i mali servis ujedno oprati karter i vidjeti unutrašnje stanje motora (koliko to bude moguce)
Takodje, očistio + i - kleme akumulatora..bilo malo oksidacije (ne znam od čega se pojavilo) na - minus klemi više ali sam sve očistio i podmazao totmašcu..
Jedna iz nocne vožnje
P.s Slika je zatamnjena preko telefona (farovi inace osvjetljuju kao na prvoj slici)
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Sasa_GTLine za post:
- Avicii
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Napokon ugradjen spojler gepeka
Majstor pogodio boju u nijansu...skener izbacio isti kod kao na B stubu
Supruga juče na 47C⁰ da otvori vozacev prozor, puče klizač
Danas izgubim 3h dok sam skinuo sve, zamijenio klizač namotao sajlu u puž, podmazao sve grafitnom mašću i vratio nazad, nažalost malo sam ogrebao foliju na staklu...
Evo koja slika...
Majstor pogodio boju u nijansu...skener izbacio isti kod kao na B stubu
Supruga juče na 47C⁰ da otvori vozacev prozor, puče klizač
Danas izgubim 3h dok sam skinuo sve, zamijenio klizač namotao sajlu u puž, podmazao sve grafitnom mašću i vratio nazad, nažalost malo sam ogrebao foliju na staklu...
Evo koja slika...
- Avicii
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Odradjene neke sitnice
Ubačen Cabasse radio (napokon mi pusta muziku sa CD) zvuk odličan
Stavljeni i mali zvucnici (mislim da su visokotonci) na tabli, sad je kompletan sistem Cabasse
Razlika u težini i veličini membrane ogromna...
Zamijenio sam i ove plastike u gepeku, pošto je kod mene enterijer full crni (nebo, stubovi i sve ostalo) ovo mi je malo odudarlo pa sam skinuo sa L2 ph2 Initiale Paris (kao i sve ostalo)
Crni puni ljepše izgleda..
Ujedno ubacio i mali zvučnik za parking senzore, čini mi se da je ovaj novi malo glasniji i čišći beep ima
Takodje sam našao lajsne na pragovima za prednja vrata, imam ove Initiale paris (najviše mi se sviđaju zbog tamno sive boje) I ove obične sive sa Lagune ph1...takodje imam i kromirane sa L3 al njih nisam slikao mislim da se ne bi uklopile...nekako mi glupo staviti Initiale lajsne a auto nema tu opremu (bar ne jos )
Ubačen Cabasse radio (napokon mi pusta muziku sa CD) zvuk odličan
Stavljeni i mali zvucnici (mislim da su visokotonci) na tabli, sad je kompletan sistem Cabasse
Razlika u težini i veličini membrane ogromna...
Zamijenio sam i ove plastike u gepeku, pošto je kod mene enterijer full crni (nebo, stubovi i sve ostalo) ovo mi je malo odudarlo pa sam skinuo sa L2 ph2 Initiale Paris (kao i sve ostalo)
Crni puni ljepše izgleda..
Ujedno ubacio i mali zvučnik za parking senzore, čini mi se da je ovaj novi malo glasniji i čišći beep ima
Takodje sam našao lajsne na pragovima za prednja vrata, imam ove Initiale paris (najviše mi se sviđaju zbog tamno sive boje) I ove obične sive sa Lagune ph1...takodje imam i kromirane sa L3 al njih nisam slikao mislim da se ne bi uklopile...nekako mi glupo staviti Initiale lajsne a auto nema tu opremu (bar ne jos )
- sheky
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 722 puta
- pohvaljen: 373 puta
E ovo je kad neko bas uziva da sredjuje auto Najbolji dokaz za to je zvucnik od rikverca Po ko zna koji put, svaka cast, sta drugo reci
Inace, nedavno je neko na jednoj praonici u TB lickao ovakvu istu lagunu, bukv ovakvo stanje je auto bilo. Kontam, nema puno ovako ocuvanih laguna, al reko tesko da je sasa sa foruma
Inace, nedavno je neko na jednoj praonici u TB lickao ovakvu istu lagunu, bukv ovakvo stanje je auto bilo. Kontam, nema puno ovako ocuvanih laguna, al reko tesko da je sasa sa foruma
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Bukvalno mi je ovo odmor za dušu, jes da uvijek dobijem neki ožiljak ili posjekotinu na ruci (uspomena) ali naprosto je uživanje sjesti poslije u auto i uživati u novim detaljima i dijelovima..
Još se dvoumim oko lajsni sta da stavim, vjerovatno će biti Initiale Paris na kraju, nekako kad otvorim vrata izgleda mi luksuznije i ljepše nego obične sive...
E nisam u Trebinju bio od prošle god, ali tad sam išao sa L3 2.0T GT
Vjerovatno cu ponoviti putovanje sledeće godine ili ove na jesen sa Plavom krstaricom..
Iskren da budem, ja nisam jos vidio nijednu da je ovako neko sređuje kao ja, bar ne kod nas ovdje...ovo je malo već ludost ili ljubav prema autu
Još se dvoumim oko lajsni sta da stavim, vjerovatno će biti Initiale Paris na kraju, nekako kad otvorim vrata izgleda mi luksuznije i ljepše nego obične sive...
E nisam u Trebinju bio od prošle god, ali tad sam išao sa L3 2.0T GT
Vjerovatno cu ponoviti putovanje sledeće godine ili ove na jesen sa Plavom krstaricom..
Iskren da budem, ja nisam jos vidio nijednu da je ovako neko sređuje kao ja, bar ne kod nas ovdje...ovo je malo već ludost ili ljubav prema autu
- Sasa_GTLine
- Iskusan član
Uradjen mali servis + zamjena dihtunga kartera
Skinuti svi original Renault dijelovi
Ovaj put sam ugradio
Mann filter ulja
Valeo filter vazduha
Purro filter karbonski klime (vidi se razlika između OEM Renault) I ovog, naravno original teži i deblji ali nema veze, zamijenim 2 puta ovaj jeftini
Takodje sam zamijenio dihtung kartera, stavljen Victor Reinz
Sve je prošlo bez problema, ovo nikad nije mijenjano sto se i vidi stanjem kartera
Sad je sve kao novo, možda ne bi bilo loše za 2000km zamijeniti ulje i filter
Koliko sam primjetio, potrosnja ulja između zamjena je skoro 1L
Na bordu pokazuje 1 kružić, nisam dolivao do sad
Tako da je to super...
Skinuti svi original Renault dijelovi
Ovaj put sam ugradio
Mann filter ulja
Valeo filter vazduha
Purro filter karbonski klime (vidi se razlika između OEM Renault) I ovog, naravno original teži i deblji ali nema veze, zamijenim 2 puta ovaj jeftini
Takodje sam zamijenio dihtung kartera, stavljen Victor Reinz
Sve je prošlo bez problema, ovo nikad nije mijenjano sto se i vidi stanjem kartera
Sad je sve kao novo, možda ne bi bilo loše za 2000km zamijeniti ulje i filter
Koliko sam primjetio, potrosnja ulja između zamjena je skoro 1L
Na bordu pokazuje 1 kružić, nisam dolivao do sad
Tako da je to super...
- Avicii