207 - kupovina savjeti

Odgovori
poni
Početnik
Vozim: Nemam auto
Motor: --
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 0
garage

207 - kupovina savjeti

Post Postao/la poni »

Pozdrav

Bio sam u potrazi za 206, ali nakon sto sam vidio da je vecina neodrzavana i zapustena, a bas dobri primjerci su preskupi za auto toliko star, odlucio sam povecati budzet i traziti 207.

Sta gledati na ovom modelu?
Nekoliko modela sam pogledao i svi imaju curenje ulja gore na poklopcu ventila. Jel im to mana i koliko moze biti ozbiljno?
Zamajac im nije plivajuci, koliko sam uspio istraziti, pa to ne bi trebao biti prevelik trosak...
Znam da nemaju onaj problem sa zadnjim trapom kao 206, ali jedan model koji sam provozao je neudobniji od 206. Jel to slucaj sa svima ili?

Da dodam sa samo dizele gledam. 1.4hdi vidim da je jeftiniji od 1.6hdi, iako su 1.4 modeli 2010-2012 a 1.6 uglavnom nesto stariji.
Kakva su vasa iskustva?
Anonboi1337
Aktivan član
Vozim: 207
Motor: 1.4 HDI 50kw
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 14 puta
garage

Re: 207 - kupovina savjeti

Post Postao/la Anonboi1337 »

Ja imam 1.4hdi 207 i to mi je prvo auto, upoznao sam za 2 godine mehanicara i elektricara da ce mi koristit za ostatka zivota haha

Da curenje na poklopcu i deklu je kod njih standard cak i na novijim verzijama pokazivao mi je mehanicar 2017 godiste ne znam jel 308 ili koji je model bio u pitanju isti problem ima. Uglavnom ja sam to odradio dihtovao, otisao na put ventil pregorio, ostetio klip i sve nanovo se moralo raditi. Onda poslije tog opet spricalo ulje, zamjeni se semering bregaste, pa onda opet spricalo onako kao ispod po haubi, to je bilo na klapni onoj silikon popustio. Sve to kad se zavrsilo (naravno bilo je jos more problema drugih) evo i danas dan negdje pusta ulje ne znam ni sam gdje više. Uložio sam par hiljada vec u njega i nema kraja...naravno auto nije bilo paženo prije mene novo je kupljeno u Bosni pa ga nije niko održavao toliko, fali crijeva, poklopaca ma svega.

Eleketronika je prica za sebe, desilo mi se nedavno da je auto prestalo vuc i bacao mi je check engine, bio je MAF u pitanju pa sam ga uzeo novog, onda pisti mi svako malo airbag/seatbelt sto ustvari nema veze ni sa jednim nego sa senzorom bocnog udara, ali to samo pisti kad je vlaga (previse vruce ili pada kiša), crkaju sijalice redovno i treca stopka itd itd...

Noviji modeli ti imaju DPF tako da bi to odma u startu izbjegao kod mene je 2006 pa nema DPF-a a eto ima belaja. Sigurno je to auto bilo okej kad je bilo novo moj vec ima 330k i Bosni je kupljen nov pa ono nije ni za cudo sve to.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Anonboi1337 za post:
poni
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 472 puta
garage

Re: 207 - kupovina savjeti

Post Postao/la Tom »

Taj tvoj za 330k je cuvan možda ovih 30k prvih.

Ja sam imao 207 do 2019., navozao sam se s ti autom bas fino. 1.4 je slabiji ali pouzdaniji bio. Dan danas drug vozi tu moju 207, progledao je, nije se srećao s majstorima osim za mali servis.

Bali skoro svaki gore, to im je mana.

Masa na neki od stopova obično strada, i onda pravi probleme steuji, ali to se lako resava.

Imale su i 207 problem s torzijama, ali mnogo ređe od 206, bas sad ne mogu da se sjetim nikoga ko je reoarirao.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Tom za post:
poni
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Odgovori

Natrag na “Općenito”