Cimanje volana
- stefan_607
- Početnik
- Vozim: 607 Restil
- Motor: 2.0 HDi 100kW
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 1 put
-
Cimanje volana
Pozdrav za lavove.
Peugeot 607 2.0 HDI 100kW u pitanju.
Naime, pri vožnji na nekih 80-90 na sat, pri puštanju gasa kao da cimne auto, ali to je možda i normalno, mene više zanima što volan cimne u stranu prilikom toga?
Bio sam juče na pregledu, na dizalici sve tip top, samo jedna manžetna procurila ali to nema veze sa ovim.
Takođe, osjetim pri prelasku preko ležećeg ili rupe odnosno neravnine lupkanje.
Kao što rekoh, bio sam kod majstora, ništa nije našao, sve zategnuto, nigdje lufta, lično sam gledao.
Majstor mi je predložio da odem do tehničkog pregleda da ga testira na kanalu. Otišao sam i tamo i čovjek na tehničkom takođe nije ništa našao ali mi je rekao da to lupanje može da bude zbog balans štangle odnosno njenih nosača ili gumica.
Mene sad zanima da li može to cimanje volana može da bude zbog balans štangle odnosno da li je to sve povezano?
Hvala!
Peugeot 607 2.0 HDI 100kW u pitanju.
Naime, pri vožnji na nekih 80-90 na sat, pri puštanju gasa kao da cimne auto, ali to je možda i normalno, mene više zanima što volan cimne u stranu prilikom toga?
Bio sam juče na pregledu, na dizalici sve tip top, samo jedna manžetna procurila ali to nema veze sa ovim.
Takođe, osjetim pri prelasku preko ležećeg ili rupe odnosno neravnine lupkanje.
Kao što rekoh, bio sam kod majstora, ništa nije našao, sve zategnuto, nigdje lufta, lično sam gledao.
Majstor mi je predložio da odem do tehničkog pregleda da ga testira na kanalu. Otišao sam i tamo i čovjek na tehničkom takođe nije ništa našao ali mi je rekao da to lupanje može da bude zbog balans štangle odnosno njenih nosača ili gumica.
Mene sad zanima da li može to cimanje volana može da bude zbog balans štangle odnosno da li je to sve povezano?
Hvala!
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 737 puta
- pohvaljen: 380 puta
-
Re: Cimanje volana
Gumice kad odu na balans st. osjetio bi pri prelasku preko lezeceg skripanje ili luft, zavisno od toga koliko su otisle. Moze biti povezano sa volanom, ali me cudi kako niko od majstora toliki luft nije osjetio?!
Pokusaj naci tehnicki gdje ima da se testira svaki tocak hidraulikom ili jednostavno pregledaj opet sve nosace motora kod drugog majstora.

- stefan_607
- Početnik
- Vozim: 607 Restil
- Motor: 2.0 HDi 100kW
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 1 put
-
Re: Cimanje volana
Osjetim ja i to lupkanje preko ležećeg, naveo sam to u postu. A što se tiče tehničkog, msm da to u mom mjestu nema. Nosače motora sam mijenjao sva četiri u decembru mjesecu. Znači i onaj na mjenjaču koji me izašao 250 KM sam i to iz Poljske jer ga kod nas nemaAvicii je napisao/la: ↑01. srp 2024, 08:33 Gumice kad odu na balans st. osjetio bi pri prelasku preko lezeceg skripanje ili luft, zavisno od toga koliko su otisle. Moze biti povezano sa volanom, ali me cudi kako niko od majstora toliki luft nije osjetio?!Pokusaj naci tehnicki gdje ima da se testira svaki tocak hidraulikom ili jednostavno pregledaj opet sve nosace motora kod drugog majstora.
Mijenjao ih sve u decembru mjesecu.