Sporo paljenje
- Luxor1681
- Početnik
- Vozim: 508
- Motor: 2.0 BlueHdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
Sporo paljenje
Vozim Peugeot 508 SW iz 2020 g., 2.0 BlueHdi. Zadnja dva mjeseca zna mi se dogoditi svako par dana da se auto sporo pali.
Naime, kad stisnem start auto upali nakon nekih 30 sec. U početku sam mislio da ne želi upaliti pa sam stiskao start svako 7-8 sec.( auto ne vergla ). Znalo se događati da mu treba nekoliko sekudni da upali, ali 30 sec je složiti ćete se malo previše. Auto je bilo na servisu prije 20 dana, na kompjuteru nema greške, instaliran je novi software. Pošto imam još garanciju godinu dana, dogovorio sam sa servisom da ću ga ostaviti par dana u 8 mj.,ali nekako nemam vjere u njih da će naći problem. Molim za savjet ako je netko imalo slično iskustvo,jer se u servisu navodno još nisu sreli sa ovakvim problemom.
Naime, kad stisnem start auto upali nakon nekih 30 sec. U početku sam mislio da ne želi upaliti pa sam stiskao start svako 7-8 sec.( auto ne vergla ). Znalo se događati da mu treba nekoliko sekudni da upali, ali 30 sec je složiti ćete se malo previše. Auto je bilo na servisu prije 20 dana, na kompjuteru nema greške, instaliran je novi software. Pošto imam još garanciju godinu dana, dogovorio sam sa servisom da ću ga ostaviti par dana u 8 mj.,ali nekako nemam vjere u njih da će naći problem. Molim za savjet ako je netko imalo slično iskustvo,jer se u servisu navodno još nisu sreli sa ovakvim problemom.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 721 put
- pohvaljen: 371 put
Re: Sporo paljenje
Pa je li vergla dugo pa sastavi nakon 30s ili vergla mrtvo pa mu treba toliko? Ako je prvi slucaj, onda nesto od elektronike zeza ili u kombinaciji sa dotokom nafte. Ako vergla mrtvo, nema snage, onda provjeriti napon na akumulatoru u trenutku kad se zavregla. Ako je napon ok i ne opadne previse, onda treba provjeriti anlaser i eventualno odraditi njegovu reparaciju. To ti je ono nesto u grubo
- Luxor1681
- Početnik
- Vozim: 508
- Motor: 2.0 BlueHdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
Re: Sporo paljenje
Znači kad stisnem start, upali se kontakt, ne vergla i upali se nakon cca 30 sec. Jučer mi se to ponovno dogodilo i to se većinom desi kad je vruće i auto bude parkirano na suncu. Ponavljam da je auto bilo na sevisu, nema greške...