Kvar u vezi goriva
- arminzule99
- Početnik
- Vozim: 407
- Vozim: Peugeot 407
- Motor: 125
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
Kvar u vezi goriva
Pozdrav momci, imam peugeot 407 limuzinu i prvi problem sto se desio jeste da se samo ugasi u toku voznje, posle toga kad god se ugasi nekad upali nekad ne upali(5 puta sam platio da me vuku jer me ostavio na pola puta gdje sam izverglao akumulator)
On se nalazi u kvalificiranom servisu peugeota, majstor samo zove za nove dijelove..zamijenio sam mu regulator pritiska, trenutni neki pritisak, pumpu za visoki pritisak, elektroniku cijelu (dekodirali su je) i na kraju kad nista nije radilo a dao sam mnogo para, malo prije me zove i kaze da je odnio dizne na reparaciju i da ce te dizne kostati 1100km i da ne garantuje da je do dizni..zanima me da li je neko imao slican problem i da li mi neko moze pomoci predloziti nekoga ko bi mogao da rijesi ovaj problem, vjerujte platio sam ga 6000km prije 5 mjeseci..s ovim svim do sada preko 3000km mi je otislo i nisu uspjeli rijesiti problem..pomagajte
On se nalazi u kvalificiranom servisu peugeota, majstor samo zove za nove dijelove..zamijenio sam mu regulator pritiska, trenutni neki pritisak, pumpu za visoki pritisak, elektroniku cijelu (dekodirali su je) i na kraju kad nista nije radilo a dao sam mnogo para, malo prije me zove i kaze da je odnio dizne na reparaciju i da ce te dizne kostati 1100km i da ne garantuje da je do dizni..zanima me da li je neko imao slican problem i da li mi neko moze pomoci predloziti nekoga ko bi mogao da rijesi ovaj problem, vjerujte platio sam ga 6000km prije 5 mjeseci..s ovim svim do sada preko 3000km mi je otislo i nisu uspjeli rijesiti problem..pomagajte
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 30 puta
- pohvaljen: 130 puta
Re: Kvar u vezi goriva
Ako je 1.6hdi onda je problem senzor pritiska goriva na rampi. Imao sam taj problem.Bježi od tog majstora.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 732 puta
- pohvaljen: 379 puta
Po meni je malo neozbiljno tako mijenjati dijelove redom pa sta upali. Nebitno o kakvom se servisu radi, promjenio bih majstora momentalno.
Sta kaze dijagnostika, koje su greske, sta, kako?
Sta kaze dijagnostika, koje su greske, sta, kako?
- arminzule99
- Početnik
- Vozim: 407
- Vozim: Peugeot 407
- Motor: 125
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
Dijagnostika pokazuje da je problem u gorivu, inace peugeot 2.2hdi 125kw je u pitanju 2007g
Dizne su ispravne, sad sam zvao majstora koji to radi i kaze da su sve 4 ispravne..sta ja sad da radim?
Dizne su ispravne, sad sam zvao majstora koji to radi i kaze da su sve 4 ispravne..sta ja sad da radim?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 315 puta
Traži drugog majstora, jedino ti to ostaje, ko malo hoće da uključi mozak, a ne da napamet mjenja dijelove.