Nikako da se pridužim ovoj temi, a vozio sam dosta različitih automobila u zadnje vrijeme.
Mercedes W210 E320 Elegance V6 benzin 224ks 1998 automatik, principalov automobil koji je kupio za nekih 2000 eura od prvog vlasnika sa orginalnih 80.000 km na satu, kupljen u Srbiji za nekih 70-80000 DM. Jako prostran automobil, udoban, mjenač jako dobro radi posao, troši otvorene ceste oko 7,5 L, u gradu 14L. Ima vrhunski zvuk sa fabričkim auspuhom. Nažalost nemam neke reprezentativne fotke.
Mercedes W211 E 200 2.2. dizel 136 ks manuelac 2006, isto principalov auto, u nekoj osnovnoj opremi, takođe od prvog vlasnika sa originalnih 11400 km, kupljen nov u Srbiji, kupljen prije par mjeseci za 6000 eura. Generalno štedljiv auto ako se poredi sa prethodnim grada potroši oko 7-8 litara, otvorena cesta 5.0 ravno, mada u kolapsu zna otići i preko 10 L. Servis je oko 150 evra. Jako ugodan auto za vožnju, ima dobar ajnšlag koji dosta znači pri parkiranju u gradu.
Mercedes W204 C 220 automatki 2008 2.2. dizel 177ks avantgarde oprema, auto kolege, vrti se na 17" felnama, automatik 6 brzina, generalno dosta lošiji od e klase što se tiče unutrašnjosti, ne kažu džabe da mečka počinje od e klase. Mjenač mi je nekako spor u odnosu na onaj iz W210, ali mi se ovaj auto sviđao od samog početka kada sam ga vidio, kako spolja tako i unutra. Motor je isti kao i u w211 samo jača verzija, tako da je potrošnja veća za nekih litar u prosjeku. Imam samo ovu fotku.
Lancia Libra 1.9 JTD 2003, manulac, lično ništa gore u životu nisam vozio. Zastava 128 je auto za ovo, ne znam kako bih ga nazvao. Istina motor lijepo radi i malo troši ali sve ostalo je katastrofa. Instrument tabla se vremenom počne ljuštiti, te se lijepi i ostavlja fleke u dodiru sa odjećom koje je skoro nemoguće očistiti.
Peugeot 308 1.6 HDi 2014, pet brzina, fabrički ksenon, navigacija, dvozonska klima, čelične felne 15".
Lav je pripada ženinoj tetki, koja je takođe advokat, kao i svi vlasnici prethodnih automobila. Kupljen sa nekih 80000km na satu, iz uvoza, sa jako čudnom opremom, vjerovatno je bio ili rent a car ili službeno vozilo. Potrošnja grada je oko 7,5L, otvorena ide između 4 i 5L.
Uskoro slijedi nastavak...