207 - gubitak rashladne tekućine
- pwnz
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 207 1.6 xs
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Re: 207 - gubitak rashladne tekućine
@Avicii U pravu si. Slijevalo je sa fara, provjerio sam.
Preko noći je opet izgubilo dosta pa je i temperatura počela ići preko 90 stupnjeva.
U servisu su utvrdili da pušta na kučištu termostata tako da su to komplet zamijenili.
Stavljen i novi antifriz i šelne pa ćemo vidjeti da li je sad OK.
Zasad, 2 dana otkako ga vozim je OK, temperatura je uglavnom na 90 ili malo ispod, ali opet pratim nivo u boci.
Javim kako prođe.
Hvala svima na pomoći i savjetima.
Preko noći je opet izgubilo dosta pa je i temperatura počela ići preko 90 stupnjeva.
U servisu su utvrdili da pušta na kučištu termostata tako da su to komplet zamijenili.
Stavljen i novi antifriz i šelne pa ćemo vidjeti da li je sad OK.
Zasad, 2 dana otkako ga vozim je OK, temperatura je uglavnom na 90 ili malo ispod, ali opet pratim nivo u boci.
Javim kako prođe.
Hvala svima na pomoći i savjetima.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
a gdje zivis ako nije tajna, nekako mi nema logike ni da na ovakvim minusima kakvi su zadnja 2 dana bude i do 90 osim ako nisi vazda u guzvama ili vozis po brdima
mada opet sve dok se ne pregrijava je dobro a sad i termostat radi pa se i ugrije na vrijeme
mada opet sve dok se ne pregrijava je dobro a sad i termostat radi pa se i ugrije na vrijeme
- pwnz
- Aktivan član
-
Mislio sam prilikom duže vožnje da je konstantna, da ne prelazi, kad se motor zagrije.
PS. Iz Novog Travnika sam.
PS. Iz Novog Travnika sam.
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- pohvaljen: 46 puta
-
U pravu je Anel,ne moze ovih dana dobaciti ispod 90 nikako :)anel007 je napisao/la:a gdje zivis ako nije tajna, nekako mi nema logike ni da na ovakvim minusima kakvi su zadnja 2 dana bude i do 90 osim ako nisi vazda u guzvama ili vozis po brdima
- pwnz
- Aktivan član
-
Ne znam, kod mene postiže radnu temperaturu nakon nekih 10-15 minuta vožnje. Kazaljka je konstantno na sredini, na 90 temp, nekad malo manje.
Uglavnom je vožnja oko 50km/h, 3-4. brzina. Temperatura je konstantna i od zamjene termostata i kučišta nije gubio rashladnu tekućinu, ali i dalje nastavljam pratiti kako bih bio siguran.
Uglavnom je vožnja oko 50km/h, 3-4. brzina. Temperatura je konstantna i od zamjene termostata i kučišta nije gubio rashladnu tekućinu, ali i dalje nastavljam pratiti kako bih bio siguran.
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Ako je sve ispravno, mora postići radnu temperaturu, bez obzira na minuse. Sad naravno kad je hladnije da će mu trebati dosta više vremena ali će je postići i neće više padati dok radi. Ako nije tako, nešto je neispravno.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ne mora da znaci da nesto nije ispravno ako pada temperatura posebno kada se spustas i vecinu puta kocis motorom , posebno kod dizela...
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Ja nemam takvo iskustvo, kad jednom postigne temperaturu, tu se zakuca i ni pod kojim uslovima ne mrda, zato i služi termostat, a i kad kočiš motorom baš ne bi trebalo da se hladi, već suptorno, da se zagrijava.
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Ideš niz brdo, ne ubrizgava se gorivo, potrošnja bude na nuli, nema šta da sagorjeva i stvara toplotu, a strujanje vazduha hladi motorni prostor.
Neka moja logika, ne znači da je ispravna.
Neka moja logika, ne znači da je ispravna.
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Približna ti je logika, samo nikada nije potrošnja jednaka nuli kada radi auto, niti u leru, samo kada je auto "ugašeno". Sav onaj rad u leru ti računa u prosjek potrošnje, pa ako si imao mnogo lera bude ti povećana potrošnja po kilometru. 

- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
jest potrosnja jednaka nuli pri spustanju niz brdo i kocenju motorom, znaci kad auto ide niz brdo i u brzini je onda se sklop u motoru pokrece preko tockova i tad se ne ubrizgava gorivo
sto se tice rada na leru tad je potrosnja otprilike 1l na sat vremena, to je onako globalno za sva auta
@mara: nisam gledao na dijagnostici ali mozda se moze napraviti tako kao kod tebe da ti je kazaljka za temp u "fau ve" modu
, kod mene pokazuje sve i jedan stepen promjene temperature motora u realnom vremenu i sigurno i tvoj motor tako radi samo sto kazaljka ne pokazuje, mora temperatura motora u zavisnosti od voznje varirati i nakon dostizanja radne temperature kad termostat preuzima posao odrzavanja iste i tad varira od temperature na kojoj otvara termostat (kod mene je to na nekih 82 °C) pa do temperature paljenja ventilatora ako je toplo vani i ako se zagrije (sto je na mom modelu mislim nekih 95°C na koliko se pali prva brzina ventilatora)
npr ovo sad dok je hladno bilo nakon dostizanja tih 82° i otvaranja protoka vode kroz hladnjak temperatura za cas spadne na nekih 70-tak pa se onda ponovo dize nakon sto zatvori protok i tako u krug, onda zavisno od duzine relacije i nacina voznje ide prema vecim temeraturama nakon sto se i hladnjak zagrije ali to sve sigurno pokazuje kazaljka na instrumentalci u stepen a nikad ne stoji zakucana na 90
sto se tice rada na leru tad je potrosnja otprilike 1l na sat vremena, to je onako globalno za sva auta
@mara: nisam gledao na dijagnostici ali mozda se moze napraviti tako kao kod tebe da ti je kazaljka za temp u "fau ve" modu

npr ovo sad dok je hladno bilo nakon dostizanja tih 82° i otvaranja protoka vode kroz hladnjak temperatura za cas spadne na nekih 70-tak pa se onda ponovo dize nakon sto zatvori protok i tako u krug, onda zavisno od duzine relacije i nacina voznje ide prema vecim temeraturama nakon sto se i hladnjak zagrije ali to sve sigurno pokazuje kazaljka na instrumentalci u stepen a nikad ne stoji zakucana na 90
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Motor je na gorivo nije na vazduh, mora biti jedna količina goriva u sagorijevanju, jer bi se ugasio bez goriva.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk