Imam jos uvijek :) 32 godine(sad ce 33),jedno dijete,a drugo je na putu i duuugo vremena sam razmisljao sta da kupim,bila je opcija BMW 320,ali kad sam krenuo da izadjem iz vozila nesto je kvrcnulo u lubalnom dijelu kicme,jer ipak je to sportsko vozilo,sa malo prostora nazad i vrlo nisko za moje potrebe,tako da sam odmah poceo gledati C5,508,3008,5008 i Insigniu,dok sam Renault Scenic prekrizio cim sam vrata zatvorio,jer TAJ zvuk dosta govori :) ,C5 za dlaku je bio nesudjeni odabir,ali kao sto rekoh u predstavljanju,nakon sto sam probao 5008 sam motorom 2.0hdi nije bilo dvojbe,jer uglavnom su sa motorom 1,6hdi i onim robotiziranim mjenjacem koji je uz duzno postovanje katastrofa PSA grupacije...
Oprema je vrlo cudna,ima parking senzore naprijed/nazad,Parking asistance,automatska svjetla,dnevna svjetla,senzori za kisu,dvozonsku klimu,sa zasebnom ventilacijom za nazad(imaju dva prekidaca na b stubovima kojima se rucno regulise brzina puhanja za desnu ili lijevu stranu),panorama krovni otvor,Head Up display(definitivno najbolja stvar),tempomat,usb i aux ulaz,bluetooth prikljucak za mediju i telefon...
Najvise sam ga vozio 191km/h,na zimskim gumama,mislim da je mogao vise,ali cekam ipak ljetnu obucu pa cemo vidjeti

Gepek je poslastica prava,puno korisnih pretinaca i suvozacevo sjediste se moze sklopiti,a prilikom spustanja zadnjih sjedista dobije se totalno ravna povrsina...
A najbolji kompliment je od ovih sto voze Audija kad kazu pri 140km/h da je izolacija nevjerovatno dobra...
Biti ce jos slika abd,samo dok budem imao vremena,pa cu to odraditi kako treba :)
BegStruja1921