Čišćenje dpf filtera
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 146 puta
-
Re: Čišćenje dpf filtera
Sve se moze kad se zna odraditi, ali mislim da ti to nije rjesenje.
Izvezi ga negdje na otvoreno (ne mora autoput), kad se zagrije ubaci recimo u trecu brzinu i vozi 80-90km/h (3500-4000 obrtaja) 10ak minuta, trebalo bi da sam ukloni to obavjestenje koje ti prikazuje...
Izvezi ga negdje na otvoreno (ne mora autoput), kad se zagrije ubaci recimo u trecu brzinu i vozi 80-90km/h (3500-4000 obrtaja) 10ak minuta, trebalo bi da sam ukloni to obavjestenje koje ti prikazuje...
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Forsiranje auta uopšte nije neophodno, i zapravo vrlo malo se postiže na autoputu, znam iz iskustva i praćenja uživo dijagnostikom. Potrebno je pravo mučenje motora i to uz brdo da bi se postigla pasivna regeneracija.
Filter možda nije ni prljav nego, možda je puno kratke vožnje i ne stiže da se uradi aktivna regeneracija? Ako je tako, treba se uvjeriti da je odrađena regeneracija i da se ne prekida. Vrlo lako se to može izvesti ugradnjom male led sijalice ispod stakla retrovizora koja se poveže na grijače retrovizora.
Peugeot pali sve potrošače radi većeg opterećenja, pa tako i te grijače i po tome se može znati da je regeneracija u toku.
Filter možda nije ni prljav nego, možda je puno kratke vožnje i ne stiže da se uradi aktivna regeneracija? Ako je tako, treba se uvjeriti da je odrađena regeneracija i da se ne prekida. Vrlo lako se to može izvesti ugradnjom male led sijalice ispod stakla retrovizora koja se poveže na grijače retrovizora.
Peugeot pali sve potrošače radi većeg opterećenja, pa tako i te grijače i po tome se može znati da je regeneracija u toku.
-
- Napredan član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 1.6 88
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 21 put
-
Ocistih dpf kod Neskovica, nisam htio da vadim pa cemo pratiti sta se desava.
Rekli su mi da je bio na 50% zacepljen.
Rekli su mi da je bio na 50% zacepljen.