ArminM je napisao/la:Auto je san nema sta. Pravi porodicni. I ja planiram ako Bog da uzeti nesto drugo, prvi izbor mi je c5 ali sa v6 motorom. Jesi probao c5 prije ovog,kakvi su ti utisci, kad bi ga sad poredio sa ovim, ako ne gledamo motor koji bi prije uzeo
Mislim da sam u opisu automobila bas napisao oko odabira vozila...Prvo vozilo koje sam probao bila je Opel Insignia sa motorom 2.0 i 130ks,zatim sam probao C5 2.0 i 140ks i to je auutomatski bio moj odabir,ali nakon prespavae noci opet skoknem do Kramara probam ovaj 5008 i eto ga :)
C5 je vrh vozilo stvarno,preudobno,a za normalne vozace ni 1.6hdi nije pogresan motor,jedino sto je malo zahtjevniji kod preticanja na nasim gudurama tj.cestama...
E sad u poredjenjuu C5 i 5008 tesko je naci pravo poredjenje,jer su druge klase,ali hajde da kazem zavisi sta covjek zeli,npr ja sam isto razmisljao da vozam limuzinu,samo nek ima prostora i gepek C5 je uz 508 savrsen za to,medjutim ako si obiteljski covjek ili planiras to postati,a i idu ozbiljnije godine monovolumen je jedini pravi odabir,jer imas proostora za sve,zadnja klupa ima 3 odvojena sjedista i svako mozes po svojoj potrebi namjestati,kao i primicati,a to automatski znaci da imas 3 ISOFIX baze,npr meni sjedalica stoji u srednjem sjedistu i druga dva su sloboodna i nema guzvanja kod ulaza i izlaza,takodjer visocije je vozio i olaksan je ulaz i izlaz,kao i spustanje djeteta u sjedalicu

,kao i lakse je odlaganje stvari u gepek,jer kao sto vidis na slici otvori se ko transformers

Sve zavisi kakve su nase potrebe,naime ja sam imao zelju za BMW-om,vjerovatno bila neka kriza identiteta,ali evo sad je bolje

,ali eto o svemu sam malo duze razmisljao i dao sam sebi vremena da hladne glave odem po auto,jer cim ga probas zaljubis se i onda promakne dosta toga...
I da naglasim da su meni u Citroenu rekli da biram motor 2.0 hdi,ali sa 103kw jer je laicki receno dosta bolji i pouzdaniji
Takodjer moram reci da su mi i u Citroenu i Peugeotu naglasili vise puta da ne uzimam robotizirani mjenjac sto dolazi na ovim 1.6hdi motorima,a eto meni je bila velika zelja da se rijesim kvacila