Peugeot planira performantnu verziju za svaki model u ponudi

Podijelite s nama vijesti iz Peugeot svijeta...
Odgovori
Avatar
ElComandante91
Moderator
Postovi: 3508
Pridružen/a: 24. lis 2015, 10:46
Lokacija: Doboj, Beograd
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Peugeot planira performantnu verziju za svaki model u ponudi

Post Postao/la ElComandante91 »

508 PSE će biti prvi u performantnoj ponudi
slika
Peugeot očigledno ima ambiciozne planove. Nakon konačnog formiranja Stellantisa, francuska marka egzistira pod krovom četvrtog po veličini proizvođača automobila na svetu. Mada sudbina francuske marke, što se američkog tržišta tiče još uvek nije poznata, vrlo je verovatno da postoje planovi u vezi s izvozom preko „velike bare“. Šef Peugeota, Žan-Filip Imparato, izjavio je da Peugeot namerava da u ponudu stavi performantnu verziju svakog modela kojeg ima u prodaji.



Prvi na toj listi je 508 PSE (Peugeot Sport Engineered), čiji je zadatak da „pošalje poruku“. Ovo je za sada najmoćniji serijski model francuske marke u istoriji. Krasi ga hibridni pogonski sklop s 1,6-litarskim turbomotorom i dva elektromotora, za ukupno 360 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde.



Novosti o novim sportskim modelima Peugeota je pristigla samo par dana nakon finalizacije spajanja PSA grupe i Fiat Chrysler Automobilesa, što bi moglo da bude inicijalna kapisla za lansiranje Peugeota na američko tržište. Ipak, prošle nedelje je Imparato izjavio da je spajanje učinilo taj povratak neizvesnim, mada mi nešto i ne vidimo logiku u njegovim rečima, iako je sigurno da kompanija ne želi da dođe do „kanibalizacije“ proizvoda u okviru koncerna.



I dalje postoje pitanja u vezi s tim koje marke će nastaviti da žive pod Stellantisom. Chrysler i Lancia bi mogli da postanu deo prošlosti, a možda će doći do njihovog oživljavanja. Kako god dolazak 508 PSE je potpuno izvestan, a novi 308 pristiže u martu. Ukoliko Peugeot doda performantne verzije svom portfoliju, to znači da možemo očekivati 308 PSE u bliskoj budućnosti.



Vrele Gume

Tekst i fotografije preuzeti sa: https://vrelegume.rs/peugeot-planira-pe ... -u-ponudi/
Clapton is God!
Odgovori

Natrag na “Vijesti”