Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Znači ako neko ima korisne informacije u vezi kupovine Peugeota 207 (1.4 HDI ili 1.6 HDI), koji je bolji izbor, prednosti, mane i nedostaci...sve ono što može pomoći u odabiru prave opcije.
Udrite!
Imao sam nepune 4 godine P207 1,4 HDI. Super me sluzio. Nista od kvarova nije bilo. Trosio 4,2 - 4,5 litara. Doduse sve normalna voznja 70-100. Za kubikazu startan je cak i kad je natovaren.
Prije par mjeseci kupio sam opet 207 ali 1,6 HDI. 66 kW. Mada sam vise volio da sam utrefio sa 1,4 motorom. Ali zbog opreme i godista nisam imao izbora. Trosi 4,5-5 litara. Jos kvarova nema nikakvih.
To je to. Ako ima pitanja tu sam
Hvala vam. Ja sam joj predložio 1.6 66 kW jer bi trebalo da je jači a i ta varijanta nema plivajući zamajac i FAP filter do 2009. g. (bar sam tako uspio naći po netu).
Ja kontam ako ce samo ona voziti da joj je sasvim dovoljan i 1.4, drug mi ima taj motor u 206ci, sasvim dobro ide, manji je potrosac i sigurno ce biti jeftiniji. E sad, ako hoce neku sminku onda neki jaci sa boljom opremom. U svakom slucaju provjeri FAP i plutajuci zamajac da li ima, da troskovi ne bi bili veci. Srecno!
Nasljednik dugovečene "dvjestašestice" nastao je na tehnološkoj osnovi "sitroena C3" prve generacije. Sa njim je Peugeot pokazao da je naučio vrijedne lekcije iz "dvjestašestice" i ispravio je na onim mjestima gdje je kod ovog modela škripalo. Uz sve to "dvjestasedmica" nudi više mjesta u unutrašnjosti, veći prtljažnik i bogatiju opremu. Motori su dobrim djelom nasleđeni od "dvjestašestice", a tokom godina dodavani su noviji, savremeniji agragati. Od benzinaca dobar izbor je 1.4 sa 90 KS ( osnovni sa 75 KS je ipak preslab za "207" ), a solidan je i ekonomičan benzinac 1.6 sa 110 KS mada nije toliko ekonomičan u gradskoj vožnji. Snažniji 1.6 benzinac sa 120, 150 ili 175 KS nije za preporuku jer ima problema sa pogonskim lancem i elektronikom. Tu su i dizel agregati. Onaj od 1.4 litra sa 68 KS je pouzdan i ekonomičan ali slab. Snažniji 1.6 dizelaš sa 90 ili 110 KS je ekonomičan i snažan ali kod njega treba biti oprezan jer se , usljed fabričke greške, dešavalo da se zapuše uljni vodovi i nastrada turbina. Takođe kod ovog motora bilo je i problema sa podloškama dizn koje se usljed visoke temeprature tope.
U proizvodnji od 2006. do 2015. Motori od 75 do 175 KS. Cijena od 3600E.
Pozitivno: Prostran i udoban enterijer, solidna završna obrada, ekonomični dizel agregati.
Negativno: Slaba zvučna izolacija, osrednji kvalitet materijala, problemi sa elektronikom i 1.6 dizel agregatima."
i da dodam samo ovlasteno pezo-citroen ulje...total!
u mene je 207ica 1.6 90KS 2009god...prva registracija a proizvodnja je 2008...10i mjesc i neko mi rece da je plutajuci zamajac...neznam ni ja jel maistor...i ima fap filter.
evo preko godine nemam nikakvih problema.
druga registracija me izasla 380km....posto je na povlasticu od punca uvezen...imamju dodatni popusti...putarina i neki porez....:)...