zmigavac u prednjem lijevom u faru ne radi

Odgovori
tigar1982
VIP Član
Vozim: peuget 307 sw
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

zmigavac u prednjem lijevom u faru ne radi

Post Postao/la tigar1982 »

ne radi mi prednji zmigavac sijalica ispravna ali i dalje nece da radi zadnji kao i onaj u blatobranu rade ali onaj u faru nece dali netko ima da je imao slican problem da ne skidam far sad i trazim hladno jbg pa reko da prvo vidim :tipka ima li netko sa slicnim iskustvom puzz
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: zmigavac u prednjem lijevom u faru ne radi

Post Postao/la anel007 »

crko onaj hepek u koji se stavi sijalica pa se to komplet zavrne u far, meni to crklo isti dan kad sam auto kuci dovezao i vjerovatno mozes kupiti u nekom od ovlastenih servisa, ja sam gledao po otpadima i nigdje nije bilo jer se to prodaje u kompletu sa farom a sebi sam narucio iz engleske

to ti izgleda ovako:

slika

a googlaj malo postoji i diy nacin kako popraviti to zicama, nakon sto sam narucio naletio sam na clanak o tome

EDIT: ipak da bi bio siguran 100% da ti je to crklo skini taj koji ne radi i prebaci u desni far a ovaj sto ne radi u lijevi i vidi kako ce se ponasati, mada vjerovatno da je to ceklo
slika ¦ slika
tigar1982
VIP Član
garage

to sam vec prebacivao i s lijevog fara radi u desnom a iz desnog kad prebacim u llijevi nece da radi tako da nije problem u ovom hepeku nego u necemu drugom nenam dali ima kakav posebno osigurac za samo taj zmigavac ili je komplet jedan osigurac za sve
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Isti problem sam imao kao i ti . Sve je bilo ok samo su kontakti bili malo oksidirali. Ocistio sam kontakte na drzacu sijalice , al opet nista eo onda sam ocistio i na samome faru i proradilo je.

Probaj ocistiti kontakte kao i ja . :good:
tigar1982
VIP Član
garage

rijesen problem sa zmigavcem proraadio je dok sam cekao da mi kula odgovori prodje voz njega je dobro poslati po smrt nacekali bi ga se sala mala :zvizd: da krenemo iz pocetka
posto sam prebacivao kuciste u drugi far i ustanovio da radi da nije do njega malo sam se bacio na far naravno prije toga sam ustanovio da je sve ispravno do fara to jest ispitao sam djek koji dolazi do fara i na njemu nassao dvije zice koje daju struju na zmigavac i ispitao pomocu prob lampe da radi

slika
ostalo mi je samo da provjerim samo kuciste gdje dolazi zmigavac i tu vjerovatno je vremenom doslo da popustanje ili korozije sto kula :g: pa sam malo ocistio i ove llimice na samom kucistu malo vratio nazad to jest prema vani

slika
i naravno onda je sve proradilo :wii: samo nedo bog da mi je crkal sijallica :g: bi pezo sve po spisku gdje nadjose da stave narandzastu sijalicu gdje je naci kasnije
eto nadam se da ce nekome post pomoci
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Super,sto si bez vecih problema to rijesio,sitnica u pitanju a iznervira covjeka :D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

super pa si to mogao rijesiti bez marke, kod mene je bio problem da se jedan od tih limica slomio (ni dan danas mi nije jasno kako) i mijenjao sam komplet mada kasnije nadjem da se moze i to rijesiti, zahtjeva malo busenja kroz taj drzac ali rijesi problem
slika ¦ slika
tigar1982
VIP Član
garage

ma dosta stvari se moze rijesiti nekom improvizacijom a ne samo ulaganjem novcem
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

:goop:
Upravo tako neke sitnice se besplatno mogu odraditi samo treba htjeti i biti uporan.
Vecina majstora bi ovo masno naplatila ili bi cak rekli da je to nemoguce popraviti.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”