a ne znam kako da objasnim alibabu, to ti ga dodje ko pijaca al na veliko pa vecinom moras kontaktirati prodavace, pricati s njima, dogovarati kako, sta, kako. ja sam s prijateljem upao u to pa po nekad koristim mada nisam odavno, prije je znala prolaziti prica da hoces pokrenuti obrt na veliko pa da razgledas ko nudi bolju vrstu proizvoda, elem trazis im kao testni primjerak da vidis kako funkcionise pa ako je sta jeftino znali su poslati za dz samo ti platis postarinu, ako je skupo onda u pola cijene i tak to, al uglavnom zahtjeva dosta peglancije i nemam vise zivaca za to, nedavno mi je prijatelj slao slike sta sve ti kinezi imaju i po kakvim cijenama prodaju i vjerujes meni sline do poda bile, ako iskopam linkove gdje postavim ih
za tracking sam ti zaboravio reci jbg, ja koristim
http://www.17track.net/en/
a ja sam se evo upravo sad ismijao kinezu jednom, kontaktirao sam ga za povrat bas sad kad im je nova godina bila bas na nacin kako sam ti gore objasnio i nije odgovarao haman 5-6 dana, poslije mu posaljem obicnu poruku i pitam sta je sa mojom zalbom, elem prvo mi odgovorio na poruku i vratio puni iznos od 7 i kusur funti, ali nije isao direkt refunt nego mi samo uplatio novac na paypal racun, a danas stize odgovor na prvobitnu zalbu i pita odgovara li mi parcijalni povrat samo cijene itema bez shippinga od 5 funti, reko orgovara kralju sto ne odgovara, milina kad hoce prodati a ne razumiju inglis kako treba