pozdrav iz čapljine
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Re: pozdrav iz čapljine
Pozdrav druze iz Srebrenika. Ubaci nam koju sliku 407 i napisi o njoj. I kako si zadovoljan za sada ?
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
Dobro nam dosao Mario
Ugodan boravak zelim. Predstavi nam 407 

Motion & Emotion
- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Da predstavim svoju limuzinu... 407 1,6 hdi facelift 2009.g., 126.000 km. Kupio tek prije 15-tak dana - uvoz iz Belgije. Imam pismenu garanciju 6 mj. na motor i mjenjač te doživotne garancije na porijeklo i originalnu kilometražu. Premium paket opreme.Matej205 je napisao/la:Dobro dosao,parkiraj lava kod nas u garazu
metalik srebrna.
pri otključavanju/zaključavanju se preklapaju retrovizori,
dvozonska automatska klima,
nasloni za ruku naprijed i pozadi sa držačima čaša za svo društvo...
wip sound audio CDR4/MP3 sa ekranom u boji i daljinskim upravljanjem (volan)
ABS
ESP
ASR
Centralno ključanje
El. podešavanje ogledala
Putni računar
Tempomat/Limitator
Maglenke
Senzor za parkiranje s prijeda
Senzor za parkiranje nazad
Zračni jastuk vozač
Zračni jastuk suvozač
Zračni jastuk bočni sprijeda
Zračni jastuci bočni straga
Nasloni za glavu nazad
Alarm
El. podizači naprijed i nazad
Aluminijske felge 16"
Daljinsko ključanje
El. poklopivi retrovizori
Chrom paket

ovo su slike stare 15-tak dana kad sam ga kupovao...sada kad odem na odmor biće još koja...
Prešao sam 1.500 km i za sada je sve OK. nisam imao dodatnih ulaganja - samo registracija.
- neretva 1
- Napredan član
-
evo i prvih dojmova o potrošnji ...mada je po meni još rano za prave zaključke...
1,6 hdi 110 ks je meni više nego dovoljno, 4 odrasla putnika + klima bez problema pretiče ...međutim shvatam da nekom mlađem ovo je nedovoljno za ...
Prvi rezervoar na 1015 km potrošio 59,5 l ...nisam ga nešto posebno gonio ali bilo je i klime, grada itd...
Istovremeno zadnjih 750 km putno računalo mi pokazalo 5,5 l/100 km. Obzirom da sam na početku ovih 1015 km na granici čekao bez gašenja motora uz rad klime (čitavo vrijeme) 1,5 h + 1,5 h + 1 h ...mislim da bi mi i rezervoar pokazao prosječnu potrošnju oko 5,5 l/ 100 km da nisam imao ovoliko čekanja u mjestu na granici. Mjenjač 5 st. mehanički - naravno. Računalo mi je pokazalo odlazak na posao 40 + 40 = 80 km prosječnu potrošnju samo 4,6 ali bez klime i bez suvišnog kočenja i gasanja ...pri čemu magistrala Čapljina - Mostar i kroz cijeli Mostar ...
Više nego zadovoljan za sada jer voziti limuzinu preko 1,5 t klima itd a prosječna potrošnja 5,5 je po meni fenomenalno. Inače prelazim više od 30 tkm godišnje tako da mi to igra ulogu.
Nastavljam mjeriti potrošnju još bar dva puna rezervoara pa onda bih trebao imati precizne podatke.
1,6 hdi 110 ks je meni više nego dovoljno, 4 odrasla putnika + klima bez problema pretiče ...međutim shvatam da nekom mlađem ovo je nedovoljno za ...
Prvi rezervoar na 1015 km potrošio 59,5 l ...nisam ga nešto posebno gonio ali bilo je i klime, grada itd...
Istovremeno zadnjih 750 km putno računalo mi pokazalo 5,5 l/100 km. Obzirom da sam na početku ovih 1015 km na granici čekao bez gašenja motora uz rad klime (čitavo vrijeme) 1,5 h + 1,5 h + 1 h ...mislim da bi mi i rezervoar pokazao prosječnu potrošnju oko 5,5 l/ 100 km da nisam imao ovoliko čekanja u mjestu na granici. Mjenjač 5 st. mehanički - naravno. Računalo mi je pokazalo odlazak na posao 40 + 40 = 80 km prosječnu potrošnju samo 4,6 ali bez klime i bez suvišnog kočenja i gasanja ...pri čemu magistrala Čapljina - Mostar i kroz cijeli Mostar ...
Više nego zadovoljan za sada jer voziti limuzinu preko 1,5 t klima itd a prosječna potrošnja 5,5 je po meni fenomenalno. Inače prelazim više od 30 tkm godišnje tako da mi to igra ulogu.
Nastavljam mjeriti potrošnju još bar dva puna rezervoara pa onda bih trebao imati precizne podatke.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
Odlican Lav kolega
Samo otvori temu u serija 4 i predstavi ga :)

Motion & Emotion
- neretva 1
- Napredan član
-
Hvala kolega...ma vidim da sam trebao tamo predstaviti auto ali žurba...Phantom je napisao/la:Odlican Lav kolegaSamo otvori temu u serija 4 i predstavi ga :)
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Dobro nam došao! Svaka čast za Pug-a odličan je, predstavi nam auto sa još slika, nemoj da štediš :) !

Clapton is God!