Mozda Problem sa GASOM/Vucom
- pezoV 206
- Aktivan član
- Vozim: Pezo 206 1.4hdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Mozda Problem sa GASOM/Vucom
POZ EKIPA :)
Vozim PUG-a 206 1.4hdi
e Ovako imam MOZDA problem... Zna mi se desit NEKAD... otprilike kad ga upalim... Pustim ga da odradim minut-dva..
I haj " naglo kretanje " pustas kvacilo gas do PODA... i vuce se.. bukvalno polahko polahkooo krece... i kao da " PROCEPI " I ide obrtomjer u crveno znaci zakucava me...
ovih toplijih dana.. manje se desava , vozim ga duze vremena... stanem... uradim isto , pocne slajdrat ne moze da krene.. bas me ispaljuje.. a nekad zna isto da ga nesto guši....
da slucajno neko ne zna sta bi moglo bit?
Vozim PUG-a 206 1.4hdi
e Ovako imam MOZDA problem... Zna mi se desit NEKAD... otprilike kad ga upalim... Pustim ga da odradim minut-dva..
I haj " naglo kretanje " pustas kvacilo gas do PODA... i vuce se.. bukvalno polahko polahkooo krece... i kao da " PROCEPI " I ide obrtomjer u crveno znaci zakucava me...
ovih toplijih dana.. manje se desava , vozim ga duze vremena... stanem... uradim isto , pocne slajdrat ne moze da krene.. bas me ispaljuje.. a nekad zna isto da ga nesto guši....
da slucajno neko ne zna sta bi moglo bit?
- Lipa
- Aktivan član
- Vozim: 307
-
Re: Mozda Problem sa GASOM/Vucom
Ocisti maf senzor..imas u motorexu liqui moly sprej 15km....probaj skinuti dzek sa maf senzora odn protokomjera vazduha pa provozaj...ako bude bolje isao vjerovatno je do protokomjera.
-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
-
Najbolje na dijagnostici provjeriti. Moze zezati elektronski gas, tj.papucica gasa.
- pezoV 206
- Aktivan član
- Vozim: Pezo 206 1.4hdi
-
Игор.Вукајловић je napisao/la:Najbolje na dijagnostici provjeriti. Moze zezati elektronski gas, tj.papucica gasa.
Druze!!!!!!!!!!! vjeruj mi da sam razmisljo o tome , papucica mi je jako cudna... nekad tvrda , nekad mehka ....
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Dobar ti je problem, ali on nije za rješavati na daljinu i elektronskim putem.
Da je ko imao sličan problem sigurno bi ti pisao. Ovo je problem kojeg može uzrokovati dosta elemenata koje treba pogledati dijagnostikom i fizički - sve vezano za pedalu gasa i gas, pa možda i kvačilo, ...
Da je ko imao sličan problem sigurno bi ti pisao. Ovo je problem kojeg može uzrokovati dosta elemenata koje treba pogledati dijagnostikom i fizički - sve vezano za pedalu gasa i gas, pa možda i kvačilo, ...