Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Nekada smo spominjali zbog čega se potpuhuju gume na vratima, odnosno na prozorima. Imao sam prilike da jednu gumu zamijenim i ustanovim razlog. Unutar gume se nalazi ojačanje od lima koji je neka legura aluminija. Zbog vremenskih uslova taj lim počne oksidirati, pretvara se u prah i nestaje, zbog čega se javljaju deformacije na gumi i taj čudni prah. Rješenje je jedino zamijeniti ovaj donji dio koji se samo gore izvuče, a u otpadu ga daju za 10KM. Evo par sličica zbog slikovnog prikaza.
Avicii je napisao/la:Ja mislim da se ovo javlja na svakoj drugoj 307ci..
I kod mene ima ovo isto, ja jos ubedjen da je limarija od vrata krenula da oksidira pa se tako podklobučilo :)
Ako je samo guma, onda da nadjem zamenu pa da rešim i to :)
Tako je Davore samo se izvuče guma gore sa otvorenim prozorom. Može guma od 206 i 307 bilo koje, a možda i citroena samo se skrat i dio pod retrovizorom