Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Taj hepek je usisna klapna koja se može skinuti i očistiti od ulja, koje dolazi iz podmazivanja turbine. Imaš temu čišćenja kod kolege "Avicii-a" i tu ćeš naći kako izgleda. Trebaš skinuti gumeno crijevo sa interkulera, otpojiti vakum crijevo sa klapne i skinuti komplet klapnu koju drže dva vijka. Možeš oprati bilo čime samo da nije agresivno.
Ako ti je ulje na dizni, potrebno je skinuti i zamijeniti mesingani prsten ispod dizne, i to smo obrađivali.
Ja sam zaboravio odgovoriti na ovu temu. Kod mene je isto tu pustalo (ne bas ovoliko) i nakon ciscenja uspisne grane, znatno manje pusta (skoro nikako). Evo teme o ciscenju..
Skini, uzmi benzin ili kakav deterđent za suđe operi, obriši i ponovo dobro dotegni vijke na šelni crijeva interkulera i same klapne. Nema elektrike, samo vakum membrana unutar klapne.
Ma ne moras ti to toliko topiti, nije to bas sad toliko zaribalo. Uzmi kakvu cetkicu, umaci u benzin ili tako nesto i lako se opere. Ovdje je najveci problem ocistiti usisnu granu. Tu nema pravila, moras se bas namuciti da iz nje izvuces garez. Pisano je o tome u onome DIY-u cini mi se.
To sam bas procitao u tvom postu,ti si to usisivacem izvlacio koliko se dalo? Reci mi jos ,jesi ti prao motor ili si vozio kod nekog? Ja koga god pitam,pola kaze valja,a pola ne valja prati.