Mogorjelo (Capljina)

Podijelite svoja iskustva i dozivljaje sa Vasih puovanja
Odgovori
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Mogorjelo (Capljina)

Post Postao/la anel007 »

Fina se tura bacila danas, ponovo se poklopio moj vikend a hanuma mi na zimskom godisnjem pa se malo lutalo

slika

Za ovo mjesto nikad do jutros cuo nisam, islo mi se u Hercegovinu a nije na standardna mjesta tipa Mostara, Blagaja i slicnih na kojim haman svaki kamen znam gdje je i tako googlam jutros ima li kakvih destinacija u Hercegovini a da nisu plaho daleko i ovo mi se ucinilo zanimljivim, pokupimo se oko 10 sati u francuza i put pod noge.

Uglavnom da ne pisem previse, u pitanju je rusevina vile iz rimskog doba, haman iz 6. stoljeca i za mene je ono ogromna rusevina, haman najveca koju sam do sad vidjeo. U sklopu ima i fin restoran gdje se moze sta pojest, kafa popit pa et ni toga ne manjka.

Evo neke slike kako to sve izgleda:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

A tu je bio i fin konjco

slika

U povratki smo svratili do Pocitelja ali mislim da svako zna kako to izgleda pa da ne postavljam slike bez potrebe.

Eh a sad slobodno pisite za neke malo manje poznate a fine destinacije koje se isplati posjetiti u lijepoj nasoj da ne moram googlati sljedeci put :green:
slika ¦ slika
neretva 1
Napredan član
Vozim: 407
Motor: 1.6 HDI
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 14 puta
garage

Re: Mogorjelo (Capljina)

Post Postao/la neretva 1 »

Anele, Čapljina ti je puna takvih mjesta. Popiti kavu ispred motela Karaotok u parku prirode Hutovo blato je doživljaj (7 minuta iz Čapljine). Vodopad Kravice, Međugorje (Etno selo Herceg), Troja u Gabeli...
U samom gradu vrijedi sjesti ispred hotela Mogorjelo...
Ako zatreba još koji savjet za Čapljinu ili okolicu ili društvo za ispit kavu ...zovi

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

Hvala neretva za upute kao i za ponudu za kafu, a sto se tice destinacija u Hercegu i na Kravicama sam bio i tu cu ponovo kad ih se uzelim, Hutovo blato mi je u planu vec nekoliko godina ali nikako da se poklopi sve pa da odem dok za Troju iskreno nikad nisam cuo.

Sljedeci od ovako malo daljih izletcica mi je u planu Avicii-evo Trebinje nekad u toku ljeta i ako se uklopi Hutovo dok skakanja po okolnim planinama i kojekakvim meni blizim destinacijama ce biti nadam se malo redovnije.
slika ¦ slika
neretva 1
Napredan član
Vozim: 407
Motor: 1.6 HDI
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 14 puta
garage

Post Postao/la neretva 1 »

Trebinje je odlično, pogotovu imaju vrhunsku hranu uz niske cijene.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Haha.. vidi ovoga hedoniste, uzivas nema sta Super slike i super reportaza. Kad se odlucis za Trebinje, najavi se obavezno pa da pijemo pice. Ja juce citav dan po SA, danas Jahorina, ali sluzbeno tako da ne mogu isplanirati nikakvu kafu.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Re: RE: Re: Mogorjelo (Capljina)

Post Postao/la anel007 »

Avicii je napisao/la:Haha.. vidi ovoga hedoniste, uzivas nema sta slika Super slike i super reportaza. Kad se odlucis za Trebinje, najavi se obavezno pa da pijemo pice. Ja juce citav dan po SA, danas Jahorina, ali sluzbeno tako da ne mogu isplanirati nikakvu kafu. slika
A mora se malo obilaziti, draze mi je ovako svako malo otici na kakve izlete nego ko ozebo sunce cekati to ljeto pa da idem na more.

A javit cu se ja obavezno ako budem svracao u Trebinje, mora me neko uputit gdje ima sta vrijedno slikanja.

Sent from my 6045K using Tapatalk
slika ¦ slika
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Koliko si nam slika postavio sve smo vidjeli i hvala ti. Vrijedi ovako obilaziti ove destinacije, još samo kada imaš podršku i društvo koje ne pita "a šta ću ja tamo vidjeti". :ok:

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Re: RE: Re: Mogorjelo (Capljina)

Post Postao/la anel007 »

dino je napisao/la:Koliko si nam slika postavio sve smo vidjeli i hvala ti. Vrijedi ovako obilaziti ove destinacije, još samo kada imaš podršku i društvo koje ne pita "a šta ću ja tamo vidjeti". :ok:
Puna je Bosna ovakvih destinacija samo sto kazes treba imati drustvo kojem vrhunac hodanja nije od auta do stolice u kaficu. Hvala bogu ova moja je gora i od mene po pitanju obilaska ovakvih destinacija. slika slika

Sent from my 6045K using Tapatalk
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Putovanja”