207 - gubitak rashladne tekućine

Odgovori
pwnz
Aktivan član
Vozim: Peugeot 207 1.6 xs
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 8 puta
garage

207 - gubitak rashladne tekućine

Post Postao/la pwnz »

U pitanju je 207, 1.6 16v benzin.
Nedavno, kada mi je isto količina tekućine bila ispod min oznake dolio sam smjese antifriza i destilovane vode.
Pratio sam nekih tjedan-dva i izgledalo je da je trebalo samo doliti i da je OK.

Danas kada sam pogledao vidim da mi je opet falilo i to dosta. Trebalo mi je bar nekih 0,5l smjese da bi razina bila blizu min oznake.
Dolio sam da bude malo ispod max oznake.

Temperatura je u vožnji normalna, nikakvu grešku mi ne izbacuje, sve izgleda OK.
Malo sam gledao unutra i na oko ne vidim da negdje pušta.

Da li mogu sam još nešto provjeriti,pregledati, testirati prije nego idem majstoru?

Na netu nisam pronašao zasad neko iskustvo sa rješenjem, jedino što sam pročitao je radi se o nekom zamjeni "thermostat housing".
oggy.berenji
Napredan član
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 43 puta
garage

Re: 207 - gubitak rashladne tekućine

Post Postao/la oggy.berenji »

Mozda ti pusta negdje na termostatu ili pomalo u cosku hladnjaka,meni je ista situacija bila na 307 pa sve dok nisam promijenio hladnjak nije prestalo gubiti tecnost

307 - 1.6 - 16V
Philby
VIP Član
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Post Postao/la Philby »

Ako sporo gubi može se probati sa onim sredstvima protiv curenja. Ja u rezervi imam neko tečno sredstvo (čini mi se da je sonax u pitanju), a prije na starijim autima sam koristio onaj prah za hladnjak i držalo je po nekoliko godina dok nisu dobili nove vlasnike. Ne košta ništa da se proba, a posluži kod tih laganih curkanja.
Worf
VIP Član
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 5 puta
garage

Post Postao/la Worf »

Meni je kod takvog problema pomogla zamjena cepa od boce, uzeo u motorexu zamjenski i od tad vise nemam problema. To je dosta jeftino i vrijedi probati.
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Kada je u radu motor, tada i vodena pumpa radi i nabija pritisak rashladne tečnosti, pa je veća vjerovatnoća na malim pukotinama da pušta a da se ne primijeti. Trebaš detaljnije pogledati stanje gumenih crijeva i šelni nakon duže vožnje, da li negdje vlaži.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
pwnz
Aktivan član
garage

Post Postao/la pwnz »

Pozdrav, hvala svima na odgovorima.
Više puta sam gledao da li negdje ima vidljivih znakova curenja i sl. i zaista nisam ništa sumnjivo mogao naći.
Crijeva su OK, šelne isto. Jučer sa posla parkiram auto ispred zgrade, stavim dva velika kartona ispod auta da vidim da li će biti išta ujutro.
Ujutro gledam na kartonima ništa. Temperatura je OK od prvog dana. Auto sam odveo na pregled i majstor isto kaže ne vidi ništa neuobičajeno.
Može biti i da isparava negdje. Zamjenski čep sam kupio, zamijenit ću ga danas, uslikat ću oba i staviti ovdje sliku pa ću testirati da vidim da li on pravi problem.

Pretraživajući na youtube ovakav problem vidim da dosta majstora koristi onu spravu za nabijanje pritiska i one boje koje se vide sa UV naočalama pa ako netko zna da li se to može kupiti negdje neka baci link.
mara-
Site Admin
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 321 put
garage

Post Postao/la mara- »

Da ti kažem da je to kartonima malo teže ustanoviti, jer imaš zaštitu motora pa je moguće da to sve kapa na zaštitu, baš bi puno trebalo da nakapa pa da počne da preliva. Morao bi skinuti tu zaštitu pa onda probati sa kartonom.
pwnz
Aktivan član
garage

Post Postao/la pwnz »

To sam uradio ono hajde da i to isprobam pa možda nešto bude ispod iako sam i pri hladnom motoru i poslije vožnje gledao da li ima igdje kakvog curenja ili tekućine oko motornog prostora.

Šta bi moglo najgore ispasti? Gdje može dospijeti antifriz ako već ne curi vani, a nestane vremenom?
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Jesi li provjeravao itison desno od pedale za gas pa prema otvoru ventilacije za noge ?
aladins
Početnik
Vozim: 207 sw
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la aladins »

Negdje ti pušta kad se nabije pritisak nakon duže vožne i kad se auto kreće, možda je negdje blizu motora pa ispari tokom vožnje, meni je na prošlom autu isto se nije vidjelo, po gradu nije gubio jedino na dužim relacijama. Kod majstora tek kad su ga podigli sa upaljenim motorom i nabijali pritisak puštao na sigurnusnom ventilu vodene pumpe, ništa nisam radio tako sam ga i prodao. Ako ne troši puno povremeno naspeš i to je to ako ne u servis da pogledaju.
pwnz
Aktivan član
garage

Post Postao/la pwnz »

@kula Bacio sam oko par puta nisam primjetio nikakvu vlagu ili sl. ali pogledam opet.

@aladins Baš tražim majstora koji bi mogao na taj način testirati. Ovo što sam zvao i pitao za provjeru uglavnom nude vizuelni pregled.

Zamjenski čep u motorexu kupim, probam zamijeniti međutim preskače navoj, malo sam probao pritisnuti da fino uhvati ali neide.
Nisam htio jače bojim se da ne pukne navoj.
mara-
Site Admin
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 321 put
garage

Post Postao/la mara- »

Reklamiraj im.
aladins
Početnik
Vozim: 207 sw
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la aladins »

Probaj sa novim čepom svakako lako može biti da je do njega.
pwnz
Aktivan član
garage

Post Postao/la pwnz »

Dva dana auto stoji ispred zgraade, znači nisam ga vozio.
Odem maloprije još jednom provjeriti u kabini i ispod haube i da još jednom probam čep promjeniti.
U kabini sve suho kod papučica. Dignem haubu i imam šta vidjet. Razina se još malo spustila, ali ovaj put mislim da sam našao krivca.
Iako sam ovaj dio više puta gledao tek sad vidim curenje.. Bolje ikad nego nikad :)
Ovo crijevo mijenjamo pa ćemo vidjeti da li je to to.
slika
slika
image upload
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Dobro ti to provjeri prije zamjene crijeva, nesto ne vjerujem da bi crijevo tu puklo iz cista mira pa da pusta. Vidi li se da je probijeno crijevo? Meni po ovoj slici vise lici da se tu slijeva voda sa fara ili sta li je vec ovo iznad :neznam:
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”