Lukomir

Podijelite svoja iskustva i dozivljaje sa Vasih puovanja
Odgovori
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Lukomir

Post Postao/la anel007 »

nisam znao ni da postoji dio na forumu namjenjen ovom :oprosti: al ajd dok je jos frisko da i ja napisem koju

jucer se malo islo protegnuti noge, doduse ne sa francuzem jer on hoce pofino potrositi nego sa svabskom naftaricom i bosanskim nasljednikom golf dvice :green: , elem put uz planinu onaj do babinog do-a je standardan bosanski, pun rupa i neravnina (ziv se ukocio u golfu, jos kod prijatelja na haman 17-18" gumama i spusten pofino pa preko dupeta sve i jednu neravninu insan osjeti)

slika

eh sad do lukomira haman ima nekoliko puteva ali ovaj po kojem normalna auta mogu ici nije tesko naci, od babinog do-a samo produziti pravo i nakon otprilike 7-8 km (i milion ostrih krivina) dolaze 2 odvajanja desno udaljena mozda 500m jedno od drugog, na prvom smo fulali i mjestani su nas uputili na sljedece ispred kojeg i stoji natips da se tu treba skrenitu :green: , i tu kad se skrene ponovo piciti pravo dok se ne dodje u jedno selo (haman nesto sa M se zove, mrzi me sad na mapi traziti kako tacno)

u tom selu vec postaje veselo, seoska cesta se pretvori u brdski makadam pa je na vama da li da ostavite auto i pjesacite jedno 10-15 km ili nastavite na tockovima, mi smo sa autom isli otprilike nekih 6-7 km od tog sela i tu ga parkidali pored puta jer smo i dosli malo noge protegnuti a ne samo seoskih kuca se nagledati, od auta do ove table smo vec hodali jedno 1.5-2 km

slika

e sad sto se samog puta i pejzaza tice to je malo je reci fantazija, ko planira autom slobodno nek ide, najgori dio je na izlasku iz pomenutog sela i tu ima pofinih udubljenja koja je pretpostavljam voda napravila, ali cim se na prvi brijeg poslije sela popne je sve lakse

slika

slika

slika

slika

slika

cobani sa stadom ovaca su standardan prizor tokom putovanja a cak smo nabasali i na nekoliko pitomih magaraca

slika

slika

slika

slika

eh sad selo ko selo, na ulazu postoji mjesto predvidjeno za parking i odmah u blizini je ljetna basta gdje se moze pojesti i popiti stogod, a po okolnim uzvisenjima postoji mali milion mjesta odakle se super slike mogu napraviti i to je to, meni vrijedniji sami put do lukomira nego lukomir

slika

slika

slika

eh sad sto se savjeta nekih tice, ako idete autom nek to bude auto s normalnom visinom i ne velikim felgama, a ako pak pjeske onda obavezno jaknica kakva za poslije podnevne sate, kad zahladi onda zahladi pofino, jucer bilo oko 11 stepeni kad smo mi stigli do auta da krenemo put sarajeva iako je po danu grijalo samo tako (evo me crven ko rak u licu)

i jos nesto, i prije kretanja se dobro nahranite, a takodje ponesite u putu da mozete jesti (takodje i rostilj ko je voljan i ko ide autom moze ponijeti), nesto meni 6-7 ustipaka i kasikicom kajmaka ne vrijedi 8 KM koliko kosta porcija u ljetnoj basti :good:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Re: Lukomir

Post Postao/la zulleee »

Slike stvarno fantazija,lijepo je znati za ovo mjesto :bravos:
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

postoji jakako, pred nosom mi haman pa mi trebalo 20 i kusur godina da odem i obidjem :green:

elem ako se nekom bas lista ima ovdje komplet kolekcija slika sa svim i svacim, neda mi se birati gdje nas nema pa et odmah na pocetku se izvinjavam sto nismo plaho fotoslikicni :green:

https://goo.gl/photos/a2FRj1DVcuoNWa2y8
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Bravo Anele, svaka cast.. slike su stvarno fantazija :super: Tacno covjek da ne povjeruje kakvih mjesta kod nas sve ima.
Cime je ovo slikano? Dobre slike bas..
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

vjeruj i da ne ides u neko odredjeno mjesto isplati se malo visocije popeti cisto da covjek protegne noge i udahne svjezeg zraka

a slikano svim i svacim, neke prijateljevim dslr-om (haman ima bas na jednoj slici se vidi), neke mojim alcatelom a one gdje se vidi stap kineskom verzijom gopro akcione kamerice
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Aha, da nije to onaj XiaoMi Yi (action camera ili kako li se zove).. tako nesto, vidim ima ih na banggoodu, oko 60tak $ kostaju. Dobre slike pravo. Go Pro jeste makinja, al brate skup do pm.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

mislim da jest to yi cudo, uglavnom fina i lagana stvarka a svugdje moze sa kojekakvim adapterima
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ako je to ovo cokosalo onda stvarno dobra slika za te pare :yes:

slika