Naime, prošle nedelje sa službeno bio na Kopaoniku gde sam organizovao jednu međunarodnu trening školu za istraživače koji se bave istraživanjima planinskih šumskih ekosistema.
Sam put prema Kopu je bio autoputem od NS preko Bg do izlaza Pojate-Kruševac, odakle je nastavljeno lokalnim putem Kruševac-Brus-Kopaonik neki 100 km.
Slike sa toga dela puta nema, ali mogu reći da je put dobar, veoma živopisan, mada ima dosta naselja i ograničenja brzine. Prolazi se pored akumulacije Ćelije u dužini od desetak kilometara i prizor je veoma lep.
Što se tiče klope, mogu da preporučim sledeće:
1. Na pola puta između Kruševca i Brusa na raskrsnici (Priština pravo-Brus desno) sa leve strane ima kafana sa fenomenalnim pečenjem (prasetina ili jagnjetina).
2. Na 15 ak kilometara posle Brusa, pre mesta Brzeće (pdnožje Kopaonika) imaju 2 kafane: Promaja i Kljunac.
U Promaji sam bio pre mnogo godina, mada sam čuo da i dalje imaju jako dobru klopu.
U Kljuncu sam redovna mušterija svaki put kada idem na teren (par puta godišnje). Hrana je odlična!!!! Lepinje sa kajmakom, jagnjetina, teletina ispid sača sa gljivama (moja omiljena!!!), pastrmka i razni roštilji.... Svaka preporuka!
A sada malo slika...
Bili smo smešteni u bivšem planinarskom domu, danas hotelu Rtanj (http://www.rtanj.rs) koji je renoviran nakon požara pre 2 godine. Smeštaj je bio veoma povoljan jer nije ski sezona. Pun pansion po osobi 2500 dinara (21EUR). Klopa odlična, sobe odlične.