Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 4
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 4
Vi ste povezali na postojeće i na taj način paralelno dobili veći broj sijalica a time se smanjuje otpor potrosaca. Vjerovatno te sto ste ugradjivali imaju svoj neki prilagodni elektronički element sto dodatno pravi problem. Jedino da probate spojiti na tzv. stalni napon preko novog prekidača.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Po meni je najbolja opcija što Dino kaže spojiti na stalno napajanje te sijalice, a onda žice što si doveo sa plafonjere iskoristiti kao signal za paljenje, ne moraš dodatni prekidač.
- IceMan2
- VIP Član
- Motor: 2.0 HDI 110KW
- Ima zahvala: 90 puta
- pohvaljen: 126 puta
-
ma da tako cu i pokusati, kao sto Dino i rece 

308 T9 2.0 BlueHDI 110KW
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
- IgorRadovanovic
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 407 136
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 29 puta
-
Nakacis dijagnostiku i hteo sam da aktiviram CD TEXT medjutim stalni mi javlja "kao nema odgovora" i ne mogu da pristupim ali samo RADIO-u i CD... moooguce da je zbog ono adaptera za usb umesto CD chargera. Probacu da vratim charger da to aktiviram, no pitanje, da li mozda nesto drugo moze biti? Ostale opcije rade

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Trebao bi da ima komunikaciju sa rad/CD-om jer ona ide preko linije BSI-a. Da probaš nekoliko puta izaći iz opcije na diagnostici i ponovo pokušati, možda uđeš. A moguće da je diagnostika ograničenih mogućnosti, što će biti prije, jer sam primijetio na svojoj. 

- VIP Član
-
Probao - nece. Ma cini mi se da sam ranije ustao u tu opciju, letos. Sad ne mogu da se setim..ali OBD je original peigeotov - made in France :)
Jedino software ali svemu pristupa samo ne "Multimedii i RADIO-u"
Jedino software ali svemu pristupa samo ne "Multimedii i RADIO-u"

- IgorRadovanovic
- VIP Član
-
Kako se skida, da kazem kontakt, za vrata , tamo gde idu sve zice iz karoserije u vrata? da li se odvrce ili ima neka zabica...mislim na onaj gumeni deo kod zgloba vrata...

- mara-
- Site Admin
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Vrlo lako se se skine, ako se sjećam dobro, samo povučeš, ali je malo zajebancija to vratiti, doduše ja sam tuda kabal provlačio za woofer, najlakše mi bilo tuda ući, pa sam se napatio dok sam to vratio.
- IceMan2
- VIP Član
- Motor: 2.0 HDI 110KW
- Ima zahvala: 90 puta
- pohvaljen: 126 puta
-
Nisam našao da ima tema sa ovim problemom pa da pitam ovdje ako se neko susretao sa istim. Naime zadnja dva dana imam problem, kada pritisnem kocnicu izabi mi gresku right handbreak light bulb faulty/left handbreak light bulb faulty. Sve sijalice uredne i rade. Poskidao sve sijalice, ocistio kontakte, cak sam promjenio neke sijalice koje su pocele da crne.
Greška i dalje prisutna, tj javi se na svako 3-5 pritiskanje kocnice.
Isto mi se ovo dešavalo prije 2 godine. Tada je prvo promjenjen prekidac na kocnici,na dijagnostici pokazalo da je crkao a zatim je rijesena masa na djekovima koji idu u štoplampe (upustvo sa nekog engleskog peugeot foruma), stopice se pocele topiti, uradio novu masu, nova zica.
Danas idem tražiti kakvog elektricara da ponovo pogleda. Ako ima ko kakvu ideju, gdje jos gledati
!!HVALA!!
Greška i dalje prisutna, tj javi se na svako 3-5 pritiskanje kocnice.

Isto mi se ovo dešavalo prije 2 godine. Tada je prvo promjenjen prekidac na kocnici,na dijagnostici pokazalo da je crkao a zatim je rijesena masa na djekovima koji idu u štoplampe (upustvo sa nekog engleskog peugeot foruma), stopice se pocele topiti, uradio novu masu, nova zica.
Danas idem tražiti kakvog elektricara da ponovo pogleda. Ako ima ko kakvu ideju, gdje jos gledati

308 T9 2.0 BlueHDI 110KW
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
308 T7 1.6 DV6 D2
407 2.0 16v
206 2.0 HDI
- IgorRadovanovic
- VIP Član
-
Imao ja ISTO to. Poceo dzek sto ide u zadnji levi stop da se topi. Fazon srednji kontakt. Onda mi je drug prelemio nesto...tj MASU direktno povukao sa drugog mesta. Mogu pogledati tacno kako je i slikati ti. U pitanju je bio dzek i masa. Ovih dana, mi je javio isto to za migavac (izvukao dzek i vratio i za sad ne javlja) To sa zicama peugeot ima malo problema.

-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 406
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 12 puta
-
Ekipa, jel ovaj radio model RD3 ako zna netko?

I naručili bi yatour za taj radio ali svugdje piše da odgovara za 406 od 2002-2004 godine, a ovaj je iz modela 2000
Mada u opisu stoji da paše uz ovaj broj radia, jel zna netko jel bi to sigurno pasalo, konkretno ovaj recimo;
https://m.ebay.com/itm/USB-SD-iPhone-iP ... SwNkxa20xZ

I naručili bi yatour za taj radio ali svugdje piše da odgovara za 406 od 2002-2004 godine, a ovaj je iz modela 2000
Mada u opisu stoji da paše uz ovaj broj radia, jel zna netko jel bi to sigurno pasalo, konkretno ovaj recimo;
https://m.ebay.com/itm/USB-SD-iPhone-iP ... SwNkxa20xZ
- IgorRadovanovic
- VIP Član
-
Imam 2 pitanja :)
1. pisao jos odavno pa evo video-a [youtube][/youtube]
negde kod 12-13.sekunde se moze cuti to sto mi neko rekao da je u pitanju lanac. Ispod haube pretezno ka suvozacevoj strani se cuje...preko klipa nije to bas najcistiji zvuk... mozda neko imao slicno
2. Da li smem malo da podmazem ovu sipkicu sto ide od papucice kvacila ka motoru?

Posto onako na 2mm pred kraj kad se vraca papucica nesto mi glavi po nekad... i cini mi se da negde zapinje. Podmazao sam feder i tu sipkicu i cini mi se bolje, nego da ne sjebem nesto sto ne treba
1. pisao jos odavno pa evo video-a [youtube][/youtube]
negde kod 12-13.sekunde se moze cuti to sto mi neko rekao da je u pitanju lanac. Ispod haube pretezno ka suvozacevoj strani se cuje...preko klipa nije to bas najcistiji zvuk... mozda neko imao slicno
2. Da li smem malo da podmazem ovu sipkicu sto ide od papucice kvacila ka motoru?

Posto onako na 2mm pred kraj kad se vraca papucica nesto mi glavi po nekad... i cini mi se da negde zapinje. Podmazao sam feder i tu sipkicu i cini mi se bolje, nego da ne sjebem nesto sto ne treba

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
2. Neces nista dobiti podmazivanjem same sipkice, kao sto kazes. To je klasicna poluga koja upire iz papucice u cilidar. Jedino da probas malo tecne masti naspricati unutar cilindra, dok je pritisuta papucica, mada sumnjam da ces ista uspjeti. Mozda bi trebao promijeniti kocionu tecnost ako nisi do sad nikad i onda sve fino ozraciti.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- IgorRadovanovic
- VIP Član
-
Ma kvacilo ko kvacilo je ok (dobro, hvata gore pa bih rekao da je pred kraj ali ne zeza to). nego negde neka plastika mislim da zapinje, tipa onako bas malo ako pipnem rukom (levo desno) papucica se vrati jos tih 2cm-a i tacno onako ck napravi
Mislim da je sad bolje ali podmazao sam kod papucice sve spojeve po malo :)

- IgorRadovanovic
- VIP Član
-
Jel zna neko, koliko W (vati) je snaga zadnjeg zvucnika iz vrata?