Problem sa grijanjem

Odgovori
struja987
Početnik
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 1 put
garage

Problem sa grijanjem

Post Postao/la struja987 »

Pozdrav ekipa, novi sam na forumu pa se izvinjavam ako sam profulao topik ili nesto slicno tome. ( ali nemam nihdje drugo dozvolu za pisati)

Kupio sam Pug 307 Sw 2006 god prije par dana i sada sam primjetio da mi sa grijanjem nije uredu nesto. Vozacka strana mi puse toplo a od suvozaca hladno. Auto posjeduje dvozonsku klimu i temp je podesena isto na obadvije strane. Sta bi moga biti kvar? Gdje bi mogao to popraviti i kolilo od prilike kosta. Ja sam iz Tuzle i prestavim se uskoro sa slikama svog puga

Lp

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
darkorama
Početnik
Vozim: Peugeot 307 1,6 HDI 66kw
Ima zahvala: 2 puta
garage

Re: Problem sa grijanjem

Post Postao/la darkorama »

Pozz to vam je klapna klime neki zubčanik plasticni ... prijatelj mi ima takav problem... jos ga nije riješio

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

! Poruka od: Avicii
Nemoj da citiras posljednji post!
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

Vjerovatno je klapna, za obicnu verziju set za reparaciju kosta oko 20 KM u ovlastenom a sad ne znam kakva je cijena za modele sa dvozonskom klimom.

Muka je jedino da bi se pristupilo klapnama mora se vaditi komplet kaseta ispred suvozaca jer su klapne kod suvozacevih nogu s lijeve strane.

Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
slika ¦ slika
GazdaPaja
Iskusan član
Vozim: peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 3 puta
garage

Post Postao/la GazdaPaja »

Evo i ja da dodam da se i meni isto desava! Samo sto je kod mene 407,al isto djavo,muka kako god okrenes

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
struja987
Početnik
garage

Poslije pisanja ovdje proguglo sam dalje po netu i naisao na ovaj video:
https://youtu.be/v9eNGTPABI4
tu je lijepo objasnjeno kako popraviti kvar, mada je video na rumunskom ali ima titl na engleskom i kada pratis sliku od toga troje nesto i skontas :D
Na ebay sam nasao da se moze naruciti set za reparaciju i kosta oko 20$. Sljedeci korak je bio da sam nazvao Pug servis u Tuzli da pitam dali se kod njih to moze naruciti , kaze lik daj br sasije da vidi o kojem je rijec jer imaju dvije varijante. Poslije provjere br sasije kaze mi da se ne mogu klapne zasebno naruciti te ako su bas klapne pokidane treba zamijeniti cijeli sklop, reko OK koliko kosta taj sklop sam a koliko bi bilo da vi to zamijenite kaze on meni da oni moraju prvo dijagnosticirati kvar sto znaci da moram otici njima na pregled to bi me kostalo 50 KM i onda bi oni iznijeli svoju ponudu. Tako da ja za sada sam zatvorio desnu stranu ventilacije cekam da malo otopli radi lakseg skidanja plastika i kasete da nebi sta puklo radi hladnog vremena plastika je kruca nego inace, da pogledam o kojoj se verziji kod mene radi pa ako bude kao ovo sa videa naruciti dio. Mislim da nebi trebalo biti neki problem zamjeniti barem kako je ovaj gospodin to odradio u videu.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

nije to uopce problem zamijeniti, ja sam kod sebe to radio

racunaj samo da ces se malo namuciti sa kasetom i pri vadjenju a i pri vracanju na mjesto jer nece bez "njeznosti" vani a opet moras paziti da nista ne slomis, tu ti je tacno rekao da postoje dvije verzije, kao ta na videu a druga je sa nekoliko zupcanika slicnih desnom na videu gdje pokazuje kako izgleda

ajd ostavi broj sasije da vidim sta na service boxu pise za tvoj model, ako postoji kataloski broj onda se mora moci naruciti
slika ¦ slika
struja987
Početnik
garage

VF33H9HXC84574533
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

na zalost koliko vidim nema posebno set zupcanika za reparaciju mada cisto sumnjam da se mijenja sve u kompletu kako su ti rekli. mislim da su meni kad sam kupovao dali set od redizajna i odgovarao mi je zupcanik za ragulaciju iz kojeg otvora da puse a ostale nisam ni koristio pa ako hoces mogu ti slikati kataloski broj i taj set sta je ostalo od ispravnih zupcanika a ti kad provjeris kod sebe kakvo je stanje ako ti bude odgovaralo dobit ces na poklon samo organizuj kakav prevoz iz vogosce do tuzle :good:
slika ¦ slika
struja987
Početnik
garage

:ok: dogovoreno kada stignes slikaj i postavi a ja skidam cim ode ovaj snijeg
kenann
Početnik
Vozim: Peugeot 407
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 5 puta
garage

Post Postao/la kenann »

I kod mene isto to stvara probleme, nekada otvori klapnu ali u vecini slucajeva ne. Otisao sma u Iskru u Brckom, skinuli su i rekli da je klapna otisla, oni ne mogu naruciti kazu kao nadji na otpadu ili negdje pa donesi da namontiramo... Montiranje traje vrlo kratko i kosta oko 20KM.
Nasao sam neku 407 u djelovima i lik mi daje taj dio za 20KM. Poslao sam mu sliku da vidi po brojevima da li mi odgovara, on govori kao da to nema veze, da je sve to isto sto se tice 407ce....eh sad, ko ce ga znat. Kaze namontirat ce na licu mjesta da provjerimo da li radi, ali garantuje da ce 100% fecerat. slika

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk
struja987
Početnik
garage

Koliko sam skontao kod tebe je motoric otisao a ne zubcanici, sto postoji mogucnost da je i to kod mene, kada skinem ustanoviti cu problem ja se nadam

mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 172 puta
 pohvaljen: 321 put
garage

Post Postao/la mara- »

Set za reparaciju zupčanika postoji za 307 redizajn, košta 30km u ovlaštenom servisu. Ovi u Sarajevu su odmah znali o čemu se radi. Kataloški broj seta za reparaciju je 16 070 440 80.
struja987
Početnik
garage

A eto procitaj moje iskustvo sa ovlastenim servisom u Tuzli.

mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 172 puta
 pohvaljen: 321 put
garage

Post Postao/la mara- »

Kakvo god je, ne moraš raditi kod njih popravku, odeš sa ovim kataloškim dijelom i tražiš da kupiš ili da ti poruče ako nemaju i sam ugradiš.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

eh kako sam i rekao kod mene je set za reparaciju od redizajna, sve je novo osim zupcanika za regulaciju na koji otvor da puse jer sam taj ja sebi iskoristio pa ako ti odgovara skontaj kako da ga dobacis sebi najjeftinije

slika

slika
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”