U pitanju je 204 iz 1972. godine, ja sam mu 3 (ponosni) vlasnik.
Auto je kupio doktor u tadašnjoj Sfrj i vozio ga duzi niz godina, prije 4-5 godina je uradjena kompletna restauracija, na novo ofarban auto i nakon toga dovezen u Podgoricu 2014. od kada je u vlasništvu jednog gospodina koji ima zanimljivu kolekciju oldtimera, a 204 je bio auto na koji je kao momak naučio da vozi.
Prije dvije godine sam prvi put naletio na info o ovom autu, i od tada stoji nedje u podsvjesti ideja da ga imam, ali uvijek je nesto preče bilo. Napokon su se slozile kockice i kupljen je, a tek juce stigao u Bar.
U pitanju je 1.2 benzinski motor sa 40 ks, četvoro vrata i šiberom u "trula višnja" boji.
Enterijer je u bež platnu i u potpunosti je odolio zubu vremena.
Kilometraza pokazuje oko 92000 pređenih km.
Prvi utisak je da se vozim na oblaku, i ako je auto dosta "ležalo" i veoma malo je vožen poslednje 3 godine pa ce biti potrebne neke intervencije na trapovima, i dalje pruža nevjerovatnu udobnost i komfor za malenu limuzinu.
Opremlje je disk kocnicama naprijed, prvi auto u seriskoj proizvodnji koji ih je imao!
Tu je i Blaupunkt radio iz tog doba, fabrički nema naslone za glavu i desni retrovizor...

Poslato s Jadrana