Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
dobro je to za benzinjaru, ustvari sta dobro odlicno
kod mene ja na prvoj generaciji sa tim motorom globalni prosjek od kako racunam ovaj iz potpisa, mada imam osjecaj kao da se polako snizava od kako sam prosle godine pumpu goriva promijenio a isto sam primjetio da se vise ne osjeti miris benzina pri paljenju auta sto je sa starom pumpom itekako bio slucaj
Jest druze al na dalji put sjetices se mene. Kod starog i30 (hatchback) 100ks, uz brdo mrtav konj, vracas u drugu i u obrtaje da bi isao, dok na 80kw lagan gas i 3.
Phantom je napisao/la:Jest druze al na dalji put sjetices se mene. Kod starog i30 (hatchback) 100ks, uz brdo mrtav konj, vracas u drugu i u obrtaje da bi isao, dok na 80kw lagan gas i 3.
oggy.berenji je napisao/la: ↑09. svi 2018, 22:17
Nisam,mislio jesam al sad imam svadbu pa sam to ostavio u drugi plan u planu mi je nabavljanje karavana samo sa 1.4 motorom
307 - 1.6 - 16V
Slažem se ovdje sa Phantomom, sumnjam da bi išta manje trošio ako ideš na to, eventualno mala neka razlika u registraciji.
Takođe, vozim službeni Hyundai i30 1.4 i to sa 80kw pa opet uzbrdo da se popneš iole brzo je moguće samo ako ga zavrneš u 4-5k obrtaja, nema bez (turbo) dizela...
oggy.berenji je napisao/la: ↑09. svi 2018, 22:17
Nisam,mislio jesam al sad imam svadbu pa sam to ostavio u drugi plan u planu mi je nabavljanje karavana samo sa 1.4 motorom
307 - 1.6 - 16V
Slažem se ovdje sa Phantomom, sumnjam da bi išta manje trošio ako ideš na to, eventualno mala neka razlika u registraciji.
Takođe, vozim službeni Hyundai i30 1.4 i to sa 80kw pa opet uzbrdo da se popneš iole brzo je moguće samo ako ga zavrneš u 4-5k obrtaja, nema bez (turbo) dizela...
Ma ne idem na to vec hocu da se rijesim golfa 4 od zene koji me ubi sa troskovima odrzavanja i koji je 2000god. a i treba mi vece auto zbog prosirivanja porodice a plus SW ima i plin pa mi i to znaci a dizele ne volim uopste a sto se tice brda nikud ne idem ni blizu brda
U zadnjih par dana mi se gasi auto na malim obrtajima dok stoji i izbaci gresku 'Engine oil pressure too low' (Nizak pritisak ulja u motoru). Nakon toga ga normalno upalim i vozam bez ikakvih problema. Ulja ima,ne trosi ga,uvijek je na mjeri.
Zna li neko sta moze biti uzrok i problem toga?
Poblesavio neki od senzora, oslabila uljna pumpa, previše rijetko ulje, faličan filter ulja…
Provjeri dijagnostikom za počeetak kako se kreće pritisak ulja u raznim režimima, a nebi bilo loše i direktno gdje je senzor dodati jedan T komad i zavrnuti mehanički barometar pa uporediti.