Od prije skoro godinu dana sam vlasnik Peugeot 308 T9 modela iz 2013.g. sa 1,6 HDI motorom snage 88KW.
Prije toga sam imao 307 Brake (karavan) iz 2003.g. sa čuvenim 2.0 HDI motorom jačine 66KW.
Na poslu vozim Citroen Berlingo, između Peugeota sam imao Renault Laguna 1,5 DCI, dakle fan francuza i francuskih automobila.
Ranije sam imao Wagene ali nakon francuza nemam namjeru ni da o njima razmišljam kao o opciji. Jednostavno, mnogo više dobijam za svoj novac, od opreme, udobnosti, a o dizajnu neću da trošim riječi.
Razlog prijave na forum je razmjena iskustava o nekim kvarovima koji su karakteristični za PSA modele, kao i neki projekti koje planiram raditi.
Retrospektiva:
Nakon kupovine (04/2020), odrađen mali servis, servis klime i dosuta AD BLUE tečnost.
Početkom ljeta, ispjeskarene, ofarbane i lakirane AL-felge i prefarbana sitna oštećenja od kamenčića.
U julu 2020.g. urađeni veliki i mali servis i zamjenjeni kočioni diksovi i pločice.
Sledeći projekat je popravka nekih nedostataka o kojima će biti riječi kasnije i zatamnjivanje bočnih i zadnjeg stakla.
Ispod je par fotografija nakon kupovine.
Živi i zdravi da ste!