poliranje farova

Odgovori
mostarac
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

poliranje farova

Post Postao/la mostarac »

na mom p 207 2008.godina pozutio i pocrnio far samo jedan,drugi kao nov,cakli se .Smirglao sam ga vodo brusnim papirom 800 ,1500 i na kraju 25oo.U prodavnici specijaliziranoj za lakove su mi dali pastu za poliranje m3 .Skinute su male pukotine od vremenskih utjecaja,far je potpuno gladak,kao staklo,medjutim nema ni blizu bljestila kao na drugom faru,imam osjecaj da su unutrasnja ogledala patinirala.Polirao sam orginalnom polirkom i odgovarajucim vunenim filcom.Da li je moguce postici isti efeket kao na drugom faru?
mostarac
Početnik
garage

Re: poliranje farova

mostarac je napisao/la:na mom p 207 2008.godina pozutio i pocrnio far samo jedan,drugi kao nov,cakli se .Smirglao sam ga vodo brusnim papirom 800 ,1500 i na kraju 25oo.U prodavnici specijaliziranoj za lakove su mi dali pastu za poliranje m3 .Skinute su male pukotine od vremenskih utjecaja,far je potpuno gladak,kao staklo,medjutim nema ni blizu bljestila kao na drugom faru,imam osjecaj da su unutrasnja ogledala patinirala.Polirao sam orginalnom polirkom i odgovarajucim vunenim filcom.Da li je moguce postici isti efeket kao na drugom faru?
slikaslikaslika
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 321 put
garage

Post Postao/la mara- »

A to je iznutra onda sigurno. A pocrnio je od previše grijanja, vjerovatno su loši kontakti na sijalici. I mislim da ovo nećeš moći riješiti bez rastavljanja fara a to ti ne bi preporučio ako nisi nikada radio. I mogao si malo pretragu koristiti: viewtopic.php?f=30&t=226&hilit=&view=unread#unread
mostarac
Početnik
garage

moraju se grijati kad non stop rade kratka svjetla a sve od plastike ,nije staklo ko u stara vremena.Ne preostaje mi drugo vec skinuti far i oprati iznutra po upustvima sa foruma.U svakom slucaju hvala na odgovoru!
mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Griju se i meni, pa nije ovako. Očigledno je nekada došlo do previsoke temperature. Slažem se da nije kao staklo i da je manje kvalitetno, ali nema šanse da se to onako desilo, isto bi bilo i sa drugim farom da je samo zbog toga što stalno rade. Pregledaj ti kontakte i uvijek stavljaj poznate sijalice tipa Osram jer imaju neku zaštitu da ne zeznu plastične farove.
kliker
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307 1.4 HDI
garage

Post Postao/la kliker »

Djaba poliras, ja polirao prije godinu nisi ih vidio koliko su providna, zapravo nisam ja nego mi radni kolega :D negdje sam imao i sliku ako nadjem postavim , covjek trljao tri sata, i danas opet izgledaju svakako samo ne ko noramlan far, dok god je plastika nema nam pomoci :D
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Pozdrav Kliker,
tvoj prvi post je trebao biti u rubrici "predstavi se"
Predstavi nam se tu da znamo s kim imamo cast da razgovaramo.
Radi lakseg snalazenja evo link predstavi-se-f74.html
Clapton is God!
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

kliker je napisao/la:Djaba poliras, ja polirao prije godinu nisi ih vidio koliko su providna, zapravo nisam ja nego mi radni kolega :D negdje sam imao i sliku ako nadjem postavim , covjek trljao tri sata, i danas opet izgledaju svakako samo ne ko noramlan far, dok god je plastika nema nam pomoci :D
I u mene al nisam zastitio jbg lakom...jesil i ti to zaboravio?
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Jedan moj kolega lakirer ne polira uopste, nego samo lakira nakon vodobrusnih papira.efekat je malo je reci dobar. Matiran far postaje extra cist i bljestav. Naravno ako je prije toga dobro tretiran papirom. Brusenje vodenim papirom ne ide kako se kome cefne.
Kontakti na sijalici nemaju veze sa grijanjem sijalice, ona ima svoju radnu temperaturu i to je to
Halogene sijalice puno vise uniste farove od xenon sijalica

Sent from my HTC One X using Tapatalk
mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Imaju Armine veze kontakti, kako nemaju. Čim je loš spoj, dolazi do većeg zagrijavanja.
kliker
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307 1.4 HDI
garage

Post Postao/la kliker »

Avduka je napisao/la:
kliker je napisao/la:Djaba poliras, ja polirao prije godinu nisi ih vidio koliko su providna, zapravo nisam ja nego mi radni kolega :D negdje sam imao i sliku ako nadjem postavim , covjek trljao tri sata, i danas opet izgledaju svakako samo ne ko noramlan far, dok god je plastika nema nam pomoci :D
I u mene al nisam zastitio jbg lakom...jesil i ti to zaboravio?

Ne znam na koji lak mislis, ima zavrsna ruka ona pasta ali djaba plastika , plus kad vozis auto na pranje dosta autopraona koristi rapid za pranje i onda poštrcaju to po farovima i eto ti belaja ...
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Misli se na bezbojni lak :) Ja sam kod mene presao bezbojnim nakon brusenja, drze se odlicno za sad :yes:
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

Da bezbojni lak sam i ja mislio.
adnanmerdzanovic
Aktivan član
Vozim: peugeot 307sw
 pohvaljen: 1 put
garage

Post Postao/la adnanmerdzanovic »

Pozdrav momci, treba mi vaša pomoć oko poliranja farova i stakala.. Prvi put hoću to da radim pa ako neko može da mi pomogne da me uputi kako treba da nešto ne zeznem pa onda još veći belaj da imam. Hvala unaprijed !
Adnan Merdžanović :mah:
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ima vec tema o poliranju, koristi pretrazivac: http://peugeotclub.ba/viewtopic.php?f=59&t=682
Tema je starija, pa se ne vide slike, ali sve je objasnjeno i imas par primjera. Ako sta ne bude jasno, pitaj ;)
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”