Car detailing

Sam naslov kaze
Odgovori
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Car detailing

Post Postao/la anel007 »

StefanMD je napisao/la:Imaš na svakoj pumpi, zove se BMB 95-98 ili ED4-5, oko 2KM je litar, proliješ po dec na svaku patosnicu i miriše ti čitav auto barem 6 mjeseci... :D
tek sad vidim otgovor, ali opet ostaje pitanje kako se voli sa gumenim patosnicama, nesto sumnjam da one dugo mogu drzati miris?
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

daki30 je napisao/la:Na njemu piše da je baš za uklanjane ogrebotina (Kratzer entferner-uklanjač ogrebotina,prevod s njemačkog).Znači mogu to utrljavati recimo sa nekog mikrofiber krpom ili je bolje sa spužvicom?Najviše sitnih ogrebotina imam na dnu vrata ispod lajsne,znači mogu ja ispolirati samo ispod lajsne neće se primjetit razlika sa ostatkom vrata???
E pa onda ok ako je za to. Ne znam njemacki pa nisam znao za sta je pasta. Mozda bolje da nadjes neki komad tvrdje spuzve, pa onda da to skines mikrofiber krpom. Poliraj slobodno, nemas sta 'pokvariti'.. vidjeces kako ce ispasti, ne bi trebalo da je drasticna razlika, al mora biti sjajnije malo i cistiji lak.
sonnyblack
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la sonnyblack »

Pežoljupci gdje uzeti Turtle Wax, Meguiar's, K2, Abro proizvode?
Sad sam uzeo Nigrin pjenu za gume i neko sredstvo za čišćenje felgi pa bih idući put nešto drugo za probu...
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Vidio sam da ima nesto proizvoda K2 i Sonaxa u SimImpex auto dijelovima, pa ako su ti negdje pri ruci pogledaj ;)
Meguiar's prodaje neki lik na piku i jos masu profi detaling stvarcica:

http://www.olx.ba/profil/DetailingRS/aktivni
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 91 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Sto se tice sonaxa ja sam ispolirao felge sa njim. (inace sonax za poliranej komplet SIVIH vozila) i malo reci da se sijaju. Sada kada su prljave samo krpom malo prebrisem i to je to :D
Motion & Emotion
Safet
Početnik
Vozim: Peugeot 206
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Safet »

Pronađite mirise za instrument tablu, odlični su kad se koriste kao sjaj za gume, pokušajte i procijenite sami dal vam se sviđa, malo jest smiješno al stvarno funkcioniše...
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Kako mislis miris za tablu po gumama? Mislis onaj sprej (sjaj) za tablu, pa sa njim gume naprskati?
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 91 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Avicii imas kupiti sprej za tablu (crnu) tj. unutrasnjost kojim mozes i gume preci, malo reci da sija. Ja sam na corsi i lajsne crne prelazio i vrati sjaj, ako nadjem sliku razlila postavicu
Motion & Emotion
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ma znam to, to je onaj standardni sprej veliko pakovanje, sto ima kupiti u raznim ukusima za tablu. Al brate treba pola spreja sasut da 4 gume naprskas.
Safet
Početnik
Vozim: Peugeot 206
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Safet »

Ma ljudi onaj jedan veliki sprej ja mislim da je 6 KM može bit dva mjeseca svake sedmice po jednom da se pređu sve četri gume...

Isprobano :D
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 46 puta
garage

Post Postao/la Struja »

I kakvi su ovi Wunder Baum sto se neofirno stavi na ventilaciju,vidim da je neko preporucio,da li je poput ambi pur-a kad se zimi grije da malo pocne gusiti i stipati za oci i koliko dugo imaju efekta

Takodjer ne znam da li negdje postoji tema o brisacima,interesuje me sta preporucujete,jer uglavvnom svi imamo goleme metlice i najveci problem je uglaavnom vremenom da pocnu skripati odnosno zapinjati,na 407 sam stavio Lucas-ove i vrlo brzo su pocele zapinjati,Bosch ne mogu da nadjem sve je neka kineska verzija Boscha po paprenoj cijeni ili da idem za orginalne brisace za 5008 koji su 100km okvirno :D
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ako mislis na ove WB Invisi mirise, ja sam ih koristio i nisam nesto pretrjerano bio zadovoljan ili nisam potrefio dobar miris.. a i nije ga bas nesto 'invisi', na 307 ga je nemoguce fino staviti kako su to oni zamislili.

Ima posebno tema o gumicama brisaca, da ne idemo ovdje u off ;)
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 46 puta
garage

Post Postao/la Struja »

I prijatelj mi je rekao da nisu bas potrefili sa ovim WB mirisima,ali kontam on vjecno nezadovoljan pa ga nisam ozbiljno shvatio...
Malo me zbunjuje forum i raspored,ali naviknut cu se vremenom :)

Struja1921
StefanMD
VIP Član
Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
Ima zahvala: 109 puta
 pohvaljen: 146 puta
garage

Post Postao/la StefanMD »

Wunder Baum Invisi sam samo jednom kupio, s obzirom da su trajala ona 4 komada jedva mjesec, a nisu baš ni povoljni.
E sad, meni se sviđa kako izgledaju pa sam ja našao jedan veoma jednostavan način kako da im produžim vijek trajanja, nakon što sam ih iskoristio, nabavio sam iz jednog auto salona tečni miris za auta koji se šprica i presuo sebi u malu bočicu, i fino kad Invisi izlape malo našpricam opet i vratim gdje su bili...
Mirisa tog bočicu imam od 30ml, mislim da nisam ni petinu potrošio za 3 mjeseca. :good:
slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Pametno uradjeno! Meni je problem sto na 307 ne moze fino da se stavi zbog poprecnih resetki, pa onda bas nekako i ne izgleda Invisi. Ugl, prvi mi je najbolje mirisao, oni ostali se nisu ni osjetili ili sam previse navikao na jedan te isti miris.. ne znam.

Sent from my LG G2 using Tapatalk
Odgovori

Natrag na “Car Detailing”