Nisam ni ja predstavio auto
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: Nisam ni ja predstavio auto
nesto gledam ovo tvoje majmunisanje sa dnevnim svjetlima i posto se meni ne prepravlja nista u faru, niti imam mirnu ruku da to skinem kao ti pa bih morao i karambolki sklanjati a da to radim po drugi put nemam volje, pa me zanima sta mislis da li bi nesto ovakvo moglo funkcionisati, imam vec narucene ove ledice ali cisto sumnjam da ce one moci proci kroz otvor za h1 sijalicu, pa ako ne mogne narucio bih ove uze ali opet ne znam koliko ce svjetlost blokirati ovas "stit" oko sijalice na maglenkama puzz puzz
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Turpija majka, malo isturpijas otvor odakle ulazi sijalica i stat ce. I ja sam ove narucio, pkaniram i ja da ih ubacim
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 40 puta
-
@Anele, ovo sam uradio da vidiš da se ne mora skidati blatobran i karambolka za zamjenu sijalica
Ne znam sada dimenzije otvora i sijalice, izmjeri originalnu i vidjet ćeš odgovara li bez usjecanja. Danas ću pogledati pa ću ti dati podatke da li odgovaraju ove tvoje (vjerovatno odgovaraju po ovim slikama 10 x 61 mm)
Probao sam i ja sa ovom kapom, ali ne ide jer blokira svjetlost, a i sama sijalica je do vrha upela u ovo bure. Mora se skinuti reflektor, a bonsegom se izreže ovaj otvor.

Ne znam sada dimenzije otvora i sijalice, izmjeri originalnu i vidjet ćeš odgovara li bez usjecanja. Danas ću pogledati pa ću ti dati podatke da li odgovaraju ove tvoje (vjerovatno odgovaraju po ovim slikama 10 x 61 mm)
Probao sam i ja sa ovom kapom, ali ne ide jer blokira svjetlost, a i sama sijalica je do vrha upela u ovo bure. Mora se skinuti reflektor, a bonsegom se izreže ovaj otvor.
- VIP Član
- Kontakt:
-
eh mene i brine to koliko ce svjetlosti kapa blokirati, ne skida mi se to jer koliko vidim vracanje na mjesto bi moralo ici lemljenjem ili nesto slicno a to mi se ne radi, uglavnom probat cu hoce li moci ove narucene stati i koliko ce sijati po danu pa cu odluciti hocu li ih ostaviti ako budu mogle stati ili ne dirati nista pa pokusati ugurati negdje red dioda ili nesto, a opet ni to ne znam gdje postaviti da iole lijepo izgleda
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 40 puta
-
Nije lemljeno samo ima uši koje su zavraćene i ponovo se može vratiti. Ovde može biti problem kada magle nastupe, jer maglenke H1 imaju veliku pomoć pri vožnji, tako da ću i ja možda sve ovo trebati vratiti u decembru, a onda ponovo u januaru ići na LED. Zbog toga nisam ni postavio klasični DiY.
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Pa toooo macko, o tom kablu sam ja pricao, znam da sam to negdje gledao. Steka se umjesto changera i imas aux. De baci link ako ti je pri ruci da to narucim 
Btw, stopke mocno svijetle

- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Jel ima i sa usb-om, ja sam neki dan na ovo naletio http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... x-emulator
Clapton is God!
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Bas me zanima sa ovim kablom kako ce i sta biti .
Harune ti nastavi sa galerijom nema ti od staroga nista
Harune ti nastavi sa galerijom nema ti od staroga nista

- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Evo Avicii ovaj ti je za Clarion/Blaupunkt RD3 , malo je skuplji posto je iz Njemacke, al brzo dođe za 4-5 dana:Avicii je napisao/la:Pa toooo macko, o tom kablu sam ja pricao, znam da sam to negdje gledao. Steka se umjesto changera i imas aux. De baci link ako ti je pri ruci da to narucim
http://www.ebay.com/itm/250912730745?_t ... EBIDX%3AIT
Sa USB-om ti je najbolji YATOURElComandante91 je napisao/la:Jel ima i sa usb-om, ja sam neki dan na ovo naletio <a class="vglnk" href="http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... x-emulator"
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- pohvaljen: 0
-
Povlačim riječ za štopke definitivno su prelijepe. Sad tek vidio na slici kako svijetle lijepo. A što se tiče kabla svaka čast za pronalazak i ako uradiš diy, ja se opet ganjam do proljeća vjerovatno ako felge prodam (ne sviđaju mi se više) da uzmem kakav tablet i da ga turim unutra ako naiđem na dobro.
Imam jedno pitanje što se tiče kabla za aux, ako imaš iza volana komande mogu li one ostati funkcionalne da npr. kad turiš dugme da prebaci pjesmu kao na CDu ili stanicu na radiju da ono to uradi i na ostalim uređajima ili je samo konekcija za zvuk?
Ako bude to funkcionisalo, radije ću vratiti stari fabrički radio i ostaviti komande nego tablet da ganjam a svejedno sam bez njih.
Imam jedno pitanje što se tiče kabla za aux, ako imaš iza volana komande mogu li one ostati funkcionalne da npr. kad turiš dugme da prebaci pjesmu kao na CDu ili stanicu na radiju da ono to uradi i na ostalim uređajima ili je samo konekcija za zvuk?
Ako bude to funkcionisalo, radije ću vratiti stari fabrički radio i ostaviti komande nego tablet da ganjam a svejedno sam bez njih.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
^ ovaj kabal je samo cisti aux kabal, da npr mozes mob spojiti na radio pa pustati pjesme s moba preko ozvucenja u autu, bio je negdje video da je neko uspio obaciti tablet i zadrzao komande na volanu ali kojom je magijom to izveo pojma nemam dok samo s ovim kablom sve sto bi kontrolisao bi morao raditi na mobu/tabletu, radio u autu bi ti bukvalno sluzio kao pojacalo

za usb ti treba nesto sto bi sluzilo kao emulator cd changera, tipa yatour ili slicne stvarcice jer kabal sam od sebe to ne moze, racunaj da ti yatour kosta ko najjeftiniji aftermarket player sa usb prikljuckom, oko 100 KM + nekih 40-tak ako hoces da ima i bluetooth funkcionalnost pa da istovremenom sluzi kao handsfree uredjajElComandante91 je napisao/la:Jel ima i sa usb-om, ja sam neki dan na ovo naletio <a class="vglnk" href="http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... x-emulator" rel="nofollow"><span>http</span><span>://</span><span>www</span><span>.</span><span>polovniautomobili</span><span>.</span><span>com</span><span>/</span><span>auto</span><span>-</span><span>oprema</span><span>/</span><span>5061109</span><span>/</span><span>mp3</span><span>-</span><span>usb</span><span>-</span><span>sd</span><span>-</span><span>aux</span><span>-</span><span>emulator</span></a>

- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Jos bi samo dodao da zvuk iz AUX-a mozes pojacavat/smanjivat preko komandi na volanu/radija i mozes mijenjat postavke zvuka kao i na radiju( Bass, Treb. i te stvari)anel007 je napisao/la:^ ovaj kabal je samo cisti aux kabal, da npr mozes mob spojiti na radio pa pustati pjesme s moba preko ozvucenja u autu, bio je negdje video da je neko uspio obaciti tablet i zadrzao komande na volanu ali kojom je magijom to izveo pojma nemam dok samo s ovim kablom sve sto bi kontrolisao bi morao raditi na mobu/tabletu, radio u autu bi ti bukvalno sluzio kao pojacalo
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
^ ma dobro to se valjda podrazumjeva da mozes, isti princip kao kad imas spojen tv sa kucnim kinom/pojacalom preko kojeg ide zvuk ili nesto slicno, pojacas na tv-u skroz pa na pojacalu stimas zvuk koji ti odgovara ili obrnuto
jbg ja pod komandama na volanu uvijek mislim na saltanje pjesama, zvuk mi se nekako podrazumjeva da se moze pojacavati i smanjivati bez obzira preko kojeg izvora isti dosao do radija
jbg ja pod komandama na volanu uvijek mislim na saltanje pjesama, zvuk mi se nekako podrazumjeva da se moze pojacavati i smanjivati bez obzira preko kojeg izvora isti dosao do radija