Mala pomoć, općenito o 307 2.0 HDI

Odgovori
Boris_95
VIP Član
Vozim: Peugeot 406
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 12 puta
garage

Re: Mala pomoć, općenito o 307 2.0 HDI

Post Postao/la Boris_95 »

Za potrošnju je opet stvar kuda se vozi, ko vozi i slično, kod mene je di god krenem ravno i peta brzina, mada mi je prosjek sa klimom oko 7,5 litara
Još ako ti sestra vozi ko cura onda se ne moraš brinuti za potrošnju, a i benzinca ne može zagušit, mislim, može, al se ne primjeti ko kod dizela (slabije vuče kad se zaguši, zaprljan EGR ventil i slično)
Ako ne pravi puno kilometara možda joj se više isplati benzinac, mada kako god pogledaš uzmi onaj koji je u najboljem stanju i koji je prethodno održavan kako treba bez obzira koji je motor :ok:
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ove sve sitnice koje je boris nabrojao ja sam ispopravljao :green: :green: he muko moja sta sam sve s njim prosao u ovih 3-4 godine

elem kod mene ide ovo koji dan na zamjenu solje prednjeg lijevog amortizera jer je proklepetala i da da vidim sta mu cvrci pod haubom ali brate red je i sljedecem vlasniku nesto da ostavim u amanet koji popravak :green:
slika ¦ slika
kreha2
VIP Član
Vozim: 206
Motor: 1.4i 55kw
Ima zahvala: 93 puta
 pohvaljen: 48 puta
garage

Post Postao/la kreha2 »

Hah ma vozi ko Nicki Lauda lol
A opet i 7,5 nije strašno podnošljivo za toliki auto i 110konjića :D .
A prelazi oko 70-80km dnevno zbog posla pa zato hoće dizelsku mada je isto ravnica sve pa ne bi ni benzin bezobrazan bio.
Ma ono samo nek bude uredno jer u Ovu sadašnju. Corsu je bar 4puta vrijednosti auta uložila (smiješno reći na 3cem motoru u 2godine) a i uvjek joj nešto.
Ps još nešto da vas upitam u vezi korozije, imaju li Lavovi problema sa tim (ne susrećemo se mi južnjaci puno sa hrđom) pa čisto da upitam?
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

anel007 je napisao/la:ove sve sitnice koje je boris nabrojao ja sam ispopravljao :green: :green: he muko moja sta sam sve s njim prosao u ovih 3-4 godine

elem kod mene ide ovo koji dan na zamjenu solje prednjeg lijevog amortizera jer je proklepetala i da da vidim sta mu cvrci pod haubom ali brate red je i sljedecem vlasniku nesto da ostavim u amanet koji popravak :green:
Evo ti čitam temu Trenutno i na 4oj stranci svaki post do tada sve radovi hah :D
Boris_95
VIP Član
Vozim: Peugeot 406
 pohvaljen: 12 puta
garage

Post Postao/la Boris_95 »

Ma kakva hrđa kad je sav plastični lol
Ne, nema problema s tim, osim ako nije bio udaren, al pragovi i blatobrani su plastični, hauba aluminijska, jedino di može bit hrđe je ispušni lonac :green:
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Boris_95 je napisao/la:Ma kakva hrđa kad je sav plastični lol
Ne, nema problema s tim, osim ako nije bio udaren, al pragovi i blatobrani su plastični, hauba aluminijska, jedino di može bit hrđe je ispušni lonac :green:
Hahahaha lol lol hahaha
A hvala ti Borise puno stvarno si mi pomogao, ne mogu ti se odužit. :D
Peugeot307sw
Početnik
Vozim: Peugeot 307sw 2.0 HDI 79 kw
 pohvaljen: 0
garage

Re: Nece preko 3000rpm, gasi se u voznji

Post Postao/la Peugeot307sw »

Imam problem sa Peugeot 307 2.0 HDI 79KW auto nece preko 3000rpm upalila se lampica check engine, vec drugi put se iz cista mira ugasi u voznji moze li iko pomoci do cega bi moglo biti pozdrav svima
kreha2
VIP Član
garage

Re: Nece preko 3000rpm, gasi se u voznji

Post Postao/la kreha2 »

Peugeot307sw je napisao/la:Imam problem sa Peugeot 307 2.0 HDI 79KW auto nece preko 3000rpm upalila se lampica check engine, vec drugi put se iz cista mira ugasi u voznji moze li iko pomoci do cega bi moglo biti pozdrav svima
Čim ne ide preko 3000 znači da ga baca u Safe mode ( znači samo sa se možeš sigurno dovući do mehaničara). Ja ne znam u čemu je problem ali čim ti se i gasi u vožnji otiđi spoji ga na dijagnostiku nije se igrat sa tim.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

kreha2 je napisao/la:Evo ti čitam temu Trenutno i na 4oj stranci svaki post do tada sve radovi hah :D
takva je cijela tema, ili je popravljano ili nesto dodavano :green:

a nisu oni strasni sa potrosnjom kao ovo sto pise kod mene, to je prosjek ali vecinom moje brdo, i djevojcino brdo i grad sa svakakvim guzvama

recimo nekoliko puta godisnje opalim dalje ture, sarajevo-srebrenica, sarajevo-jajce i slicne i tu uvijek ide puno auto pa je prosjek tako nekako 7-8 litara s tim da nigdje ni tamo kad ides nije komplet ravno i vozi se bar 300 kg u autu sto ljudi sto u gepeku
Peugeot307sw je napisao/la:Imam problem sa Peugeot 307 2.0 HDI 79KW auto nece preko 3000rpm upalila se lampica check engine, vec drugi put se iz cista mira ugasi u voznji moze li iko pomoci do cega bi moglo biti pozdrav svima
problem je sto ti je pokvareno auto i niko ti na forumu ne moze samo tako pomoci, od ta 3 posta koja imas bar 2 si pitao za isti problem i uvijek ti je receno da je iz nekog razloga u safe modu i bez dijagnostike ti nema mrdanja dalje u rjesavanju :good:
slika ¦ slika
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Evo do desnog žmigavca sam taman haha
Stvarno tko ga kupi neće se pokajati izmijeno si 90% dijelova

Sent from my iPhone using Tapatalk
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja bi ti samo preporucio da prvo provjeris jesu li dizne Siemens ili Bosch.. Siemens se nisu dobro pokazale (drug mi ih ima na autu) i ne mogu se reparirati, tako da bi ti preporucio Bosch obavezno da gledas.
Sto se ostalog tice, manje-vise su ti sve kolege napisale. Srecno u kupovini!
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

To dizne problem kao na 2.0TDI-u lol I samo ako možeš da kažeš kako se provjeravaju? Pretpostavljam po tipu/oznaci motora.
Hvala drug :ok: :coolg:
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Zaboravih prije odgovoriti. Ne znam kakve su te Siemens, kod mene je na autu pisalo na diznama Bosch, tako da se lako moze skontati. Najbolje bi bilo nakaciti auto na dijagnostiku kod nekoga ko se u to razumije, pa se vidi svakako u kakvom su stanju, jesu li u toleranciji i ostali parametri sto ide uz to.
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Avicii je napisao/la:Zaboravih prije odgovoriti. Ne znam kakve su te Siemens, kod mene je na autu pisalo na diznama Bosch, tako da se lako moze skontati. Najbolje bi bilo nakaciti auto na dijagnostiku kod nekoga ko se u to razumije, pa se vidi svakako u kakvom su stanju, jesu li u toleranciji i ostali parametri sto ide uz to.
Uredu, hvala ti Avicii. :D :ok:
Miki 307
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307
 pohvaljen: 3 puta
garage

Post Postao/la Miki 307 »

Ja bih dodao još obavezno kitanje rupa ispod zadnjeg branika i gore kod gumice oko zadnje brave, jer ga nema da tamo ne pušta vode i kišnice, pa počne onda zbog tog hrđati odzada na spojevima. 2h rada i problem rješen ali nije baš jednostavno za uraditi. Inače 2.0 hdi su dobri motori, problem jim je samo sklopka i zamajac koji se kod 120 hiljada več dobro istroši. 1.6 16v isto dobro služi, ima manje problema ali puno više troši. Moje mišljenje je da dizel treba imati i na duge relacije a posebno po gradu, jer je baš po gradu največa potrošnja u benzinca. Ako će auto biti više zapostavljen i neodržavan redovno, bolje možda onda benzinca.
Odgovori

Natrag na “Općenito”