Gasenje ESP-a
- Crn1
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDi ; 2.0 HDi 16v
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Gasenje ESP-a
Ne znam gde bih postavio ovo pitanje, pa neka bude ovde :)
Da li postoji mogucnost da kada se pritiskom na dugme "ESP Off" iskljuci skroz, tj da se samostalno ne aktivira kada se predje brzina od 50 km/h?
Da li postoji mogucnost da kada se pritiskom na dugme "ESP Off" iskljuci skroz, tj da se samostalno ne aktivira kada se predje brzina od 50 km/h?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Gasenje ESP-a
Ne , ta tipka ti sluzi da bi se iskljucio sistem protiv proklizavanja pogonskih kotaca ako ti negdje ta funkcija smeta.
- Crn1
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDi ; 2.0 HDi 16v
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Smeta, nego kako :) Desi se da se ponekad malo potrkam ( naravno, na bezbednim lokacijama :) ), iskljucim esp, ali kada je malo klizaviji asfalt desi se da kada predjem 50 km\h, esp se ukljuci i ubije mi gas, a to ume da iznervira...
Nije preterano velik problem jer se to retko desava, tj kad vozim po bas glatkom asfaltu ili vlaznom. U svakom slucaju, bilo bi lepo da kad kliknem "ESP off" on stvarno bude off dokle god ga ja ne aktiviram ponovo.
Nije preterano velik problem jer se to retko desava, tj kad vozim po bas glatkom asfaltu ili vlaznom. U svakom slucaju, bilo bi lepo da kad kliknem "ESP off" on stvarno bude off dokle god ga ja ne aktiviram ponovo.
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 146 puta
-
Što kula reče, to ti je samo za posebne prilike, kada ti zasmeta, tipa kad malo zapadneš u snijegu ili blatu pa da ne prestaje šlajdrati dok se ne ukopaš do poda... 

- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 46 puta
-
ectronical stability program(elektronski program stabilnosti) - program koji u suradnji s ABS-ompomaže automobilu da ostane na željenoj putanji tako što kada proklizuju kotači on koči sa suprotnim kotačem te pomaže automobilu da ostane na željenoj putanji.
Ukratko preuzeto,pomaze kontroli stabilnosti vozila u krivinama i klizavim podlogama,nazalost ne sprecava izlijetanje vozila...Mi ga najcesce primjetimo kada radi kontrolu trakcije tj vuce kad pocne trokutic paliti,a njegova uloga je ipak bitna u svakodnevnoj voznji,sve do momenta kad se ne zelimo ludirati
1921
Ukratko preuzeto,pomaze kontroli stabilnosti vozila u krivinama i klizavim podlogama,nazalost ne sprecava izlijetanje vozila...Mi ga najcesce primjetimo kada radi kontrolu trakcije tj vuce kad pocne trokutic paliti,a njegova uloga je ipak bitna u svakodnevnoj voznji,sve do momenta kad se ne zelimo ludirati

1921