1. 2016 190k na satu
2. 2018 160k na satu ali 5000 KM skuplji
Na prvu mi je djelovalo da je ova razlika oke ali obzirom sa ugl mijenjam auto nakon 5g i 50-60k kilometara, vjerujem da ce me i na jednom i drugom dočekati potencijalno isti servisi. Naginjem na ovaj jeftiniji jer kontam da sa tih 5000 KM mogu pokriti eventualne servise. Na oba svakako moram promijeniti akumulator, gume i mali servis
Pretrazivao sam po netu i nisam nasao puno informacija. Ono sto vidim da imam veliki servis vjv odmah na ovom od 190k stim da nisam mogao naci cijenu, pretpostavljam oko 1000 KM u ovlastenom. Diskovi i plocice ne znam kad otprilike odu, ali i tu racunam na oba u par god 1000 KM troska.
Adblue pumpa se cesto spominje kao kvar ali vidim da tu kilometri ne igraju neku ulogu pa mogu potencijalno na oba racunati oko 1500-2200 KM zamjenu ako se desi kvar.
Za set kvacila nisam siguran oko cijene, za moj C4 su rekli 2000 KM i da iza 200k moze otici u bilo kojem momentu.
Oke su mi ulaganja, ali pokusavam otprilike imati osjecaj sta su uobicajene stvari koje se mogu desiti. Svjestan sam da uvijek moze biti nesto neplanirano i skuplje ili da mogu imati srece i da prodjem 5g bez ikakvih ulaganja osim tipa velikog i malog servisa.
Hvala na citanju