Znaci Valeo farovi su u pitanju, kad samo cujem Valeo nije mi dobro, ali ajde prezivi se.
Prije ugradnje projektora moramo naravno skinuti farove, sto znaci da moramo poceti od karambolke koja u ovom slucaju smeta, jer su dva sarafa koja drze far ispod samog fara, i ne moze im se prici osim ako se skine karambolka. Napominjem da ja nisam skidoao komplet karambolku, jer nema potrebe.
Objasnit cu i kako se skida karbolka radi samog procesa
Potrebno je povaditi one plasticne cepove koji drze karambolku za vezni lim

Osim toga pored samih farova ima po jedan saraf, 10ka je u pitanju. Potrebno ih je skinuti
Nakon toga potrebno je odvrnuti po jedan saraf koji drzi karambolku i blatobran, nalazi se ispod blatobrana, ma samom kraju karambolke, isto 10ka je u pitanju.
Nisam sve slikao, nesto sam zaboravio, nesto nisam smatrao bitnim, ali mislim da je jasno.
Kad ste odvrnuli sve spomenuto karambolka je slobodna i potrebno ju je s krajeva povuci ka sebi. Ja nisam odvrtao sarafe koji drze karambolku sa unutrasnjim blatobranima, kao ni zastitom motora, nema potrebe jer mi je potrebno samo da oslobodim farove. Kada ste oalobodili karambolku vide se po dva sarafa (10) koji drze far. Osim onog na veznom limu, i ta dva ispod nema vise. Kada ih odvrnete potrebno je samo otkaciti instalaciju i far je napolju. Tada karambolku mozete vratiri na svoje mjesto.
Nakon svega ovog pristupamo otvaranju farova. Poskidajte sve cepove, sijalice, da vam ne smetaju. Za otvaranje farova potreban je industrijski fen, jedan dva sarafcigera, skalper i doata zivaca, ipak govorimo o Valeo farovima.
Pri samom otvaranju niko vam ne moze dari neki specijalan savjet, jer pravila nema. Grijete far po spoju, skalperom sjecete ljepilo. Potrebnonje kompletan far preci tako. Govorimo o jako velikim farovima i potrebno je bar 20-30 minuta da se far otvori, bez ostecenja naravno. Kada ste zagrijali spojeve fara, otkacite one zakacke koje drze far, a onda lagano sarafcigerom probajte razdvojit. Ide se dio po dio, da ne bi puklo staklo, ili se ostetilo kuciste fara.ja sam isao od krajeva, razdvojio malo, a potom grijao i lagano razdvajao, ljepilo ce popustiti od toplote, sjecite ga skalperom. Najbitnije je lagano ici bez sile. Na kraju cete dobiti odvojeno staklo od kucista fara, koje izgleda ovako

Nakon ovoga potrebno je skinuti ove lulice sijalica, pricvrscene su sa dva torx sarafa s unutrasnje strane, iz prostora odakle mijenjate sijalicu.

Nakon ovoga mozete vidjeti sta vam smeta da biste ugradili projektore

Znaci maglenka je ta karika koja stopa kompletan proces. Da objasnim nacin na koji se projektor ubaci. Znaci ovo su univerzalni projektori, koji lijezu na mjesto originalne sijalice, u ovom nasem slucaju h7. Znaci da biste projektor ubacili potrebno je da njegov kraj, na kojem se nalazi navoj prodje kroz otvor gdje je bila h7 sijalica. Potom se stavlja jedna metalna podloska koja drzi projekror 100% u centru, nakon cega se zavrne matica. Znaci potrebno je projektor fino legne, da bi bio u centru. Nas smeta maglenka,da bi se to ostvarilo. Ja sam to rijesio na svoj nacin, mozda ce neko drugacije, ali ja sam je brusio sve dok projektor nije legao u centar, potom sam vidio da je sijalica maglenke jako blizu projektora, a i smetala bi ukrasno maski projektora, te sam ja odlucio da maglenku ukinem skroz. Znaci izbrusio sam je do te mjere da je projektor legao fino, ukrasna maska takodje. Nakon toga sam ofarbao jedan far u crno, a na drugom sam ostavio sjenilo kakvo jeste. Da bi na kraju ofarbao sve u crno, jer mi je plan ubaciti cob led traku koja ce biti day light i zmigavac ujedno

Nakon ovog procesa probao sam farove na autu da vidim da li je sve ok, ugruno nastimao snop, te zatvorio farove i vratio sve na mjesto. Projektor je bi xenon, u sebi ima magnetnu klapnu koja se podigne kada prebacite na duga svjetla, i projektor sija punim intenzitetom. Klapna ima dvije zice, plus i minus, i spojio sam je na fabricki dzek od dugih svjetala.
Kada su farovi potpuno sklopljeni, stakla vracena na svoje mjesto pristupa se stimanju snopa. Ja sam otprilike namjestio prije zatvaranja farova, poslije malo dostelovao. Stimaju se preko onih sarafa za rucno stimanje snopa, koji postoje na farovima, znaci sve vam je i dalje u funkciji, i rucno i el podesavanje farova. Na kraju to izgleda ovako

Kratka

Duga

Eto ugrubo je to to, pitat cete ako vas sta zanima, tu sam da svakome pomognem ako mogu. Izvinjavam se za mogute pravopisne greske i slicno, pisem s mobitela, pa mi nije vas pregledno ali eto