sistemi vakuma 307,110ks, fap,

dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: sistemi vakuma 307,110ks, fap,

Post Postao/la dino »

Meni je drago da si uspio, a ove slike će pokazati da je ovo glavni problem kod svih auta koja imaju recirkulaciju izduvnih gasova (a takva su auta sada u prometu). Prema ovome, sva se auta dave, jer nemaju dovoljno zraka na usisu da mogu sagoriti gorivo.
Napomena: još pregledaj obavezno donji leptir toplog zraka da nije zaglavio u tom blatu, pa kada je hladno auto nema toplog zraka. Nemoj da te zabrine, kada budeš palio auto možda neće odmah da upali dok navuće čistog zraka. Možda ćeš trebati verglati nekoliko puta i kada sastavi imat ćeš eksploziju. Pokušaj kompresorom ili usisivačem da izvučeš prljavštinu iz usisa.
:bravo: Ovo bi ja predložio svim vlasnicima auta starosti 10 godina, a naravno obavezno PGT.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Dobro si rekao strahota za pogledati puzz
Ajd ako imas jos koju sliku da vidim kako i sta jer sigurno ni kod mene nije bolje stanje , posebno sto se godinama vozio na jednoj te istoj kratkoj relaciji gdje se nije moglo preci 60km/h, cesto motor nije imao kad postici radnu temperaturu
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

dino je napisao/la:Meni je drago da si uspio, a ove slike će pokazati da je ovo glavni problem kod svih auta koja imaju recirkulaciju izduvnih gasova (a takva su auta sada u prometu). Prema ovome, sva se auta dave, jer nemaju dovoljno zraka na usisu da mogu sagoriti gorivo.
Napomena: još pregledaj obavezno donji leptir toplog zraka da nije zaglavio u tom blatu, pa kada je hladno auto nema toplog zraka. Nemoj da te zabrine, kada budeš palio auto možda neće odmah da upali dok navuće čistog zraka. Možda ćeš trebati verglati nekoliko puta i kada sastavi imat ćeš eksploziju. Pokušaj kompresorom ili usisivačem da izvučeš prljavštinu iz usisa.
:bravo: Ovo bi ja predložio svim vlasnicima auta starosti 10 godina, a naravno obavezno PGT.
Tesko je povjerovati da se ovoliko moze zacepiti dok se ne vidi svojim ocima, haos stvarno.
Sve sam skinuo, ovu cijev (sa tvoje slike br 14) i donji leptir (br 16). Cijev skoro zabetonirana, leptir nije mogao funkcionisati uopste. Dva dana sam prao ovu cijev u kojekakvim preparatim (prvo nafta, pa onda potopio u onu tecnost od pranja motora) i jedva oprao da valja.
Ma samo da mi upali poslije ovoga, pa nek puca koliko hoce :D

Kula, napravicu mali diy, nemam bas sve detaljno slikano, al lako se snaci..
Svakako preporuka svima da ovo odrade :good:
Grga
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Grga »

super, jedva cekam DIY, samo ovo je sve u prostoru izmedju motora i kabine ?
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Da da, treba se dosta toga poskidati, ali nije strasno toliko.. bice diy uskoro.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

jarane moze li se i benzin ovako zaprljat da ga odmah dovucem u kadu ako moze :green: :green:
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”