dino je napisao/la:Meni je drago da si uspio, a ove slike će pokazati da je ovo glavni problem kod svih auta koja imaju recirkulaciju izduvnih gasova (a takva su auta sada u prometu). Prema ovome, sva se auta dave, jer nemaju dovoljno zraka na usisu da mogu sagoriti gorivo.
Napomena: još pregledaj obavezno donji leptir toplog zraka da nije zaglavio u tom blatu, pa kada je hladno auto nema toplog zraka. Nemoj da te zabrine, kada budeš palio auto možda neće odmah da upali dok navuće čistog zraka. Možda ćeš trebati verglati nekoliko puta i kada sastavi imat ćeš eksploziju. Pokušaj kompresorom ili usisivačem da izvučeš prljavštinu iz usisa.
Ovo bi ja predložio svim vlasnicima auta starosti 10 godina, a naravno obavezno PGT.
Tesko je povjerovati da se ovoliko moze zacepiti dok se ne vidi svojim ocima, haos stvarno.
Sve sam skinuo, ovu cijev (sa tvoje slike br 14) i donji leptir (br 16). Cijev skoro zabetonirana, leptir nije mogao funkcionisati uopste. Dva dana sam prao ovu cijev u kojekakvim preparatim (prvo nafta, pa onda potopio u onu tecnost od pranja motora) i jedva oprao da valja.
Ma samo da mi upali poslije ovoga, pa nek puca koliko hoce
Kula, napravicu mali diy, nemam bas sve detaljno slikano, al lako se snaci..
Svakako preporuka svima da ovo odrade