"Veliki servis"
- dino4991
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407 SW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 1 put
-
Re: "Veliki servis"
Danas me put naveo ka Tuzli, tako da sam posjetio i servis Svjetlost. Pored predracuna za veliki servis trazio sam isti i za "mali", s obzirom da je za nekih par stotina km vrijeme zamnjene ulja, (ja ga radim na 15 000km) s time da je zadnja zamjena bila u julu 2014. Razlika je ocigledna u odnosu na Peugeot servis ovdje u Modrici, dok su neke stvake jeftinije, druge su skuplje. Ali najvise me iznenadilo da usluga ("ruke") u Svjetlosti, (za mali i veliki servis skupa) kosta manje nego ovdje sam veliki
puzz Sto se tice cijene dijelova, ukupno za veliki servis kosta 417 km (dijelovi), 154 km su dijelovi za mali servis, dok za "ruke" 86 km (ukupno). S time da se pod malim servisom podrazumijevaju svi filteri, ulje, rashladna tecnost klime... Od ovoga ne znam koliko se pojedinacno odnosi na "ruke" za mali a koliko za veliki servis. S obzirom da je bila neka guzva u servisu i zaposlenik zaduzen za davanje informacija vezane za servis nije u tom trenutku bio tu, tako da mi je prvo sve ovo saopsteno teleofnom dok sam poslije dosao i do pismenog predracuna, tako da nisam uspio o svemu ovome detaljno porazgovarati. I da, sto se tice popusta za clanove Peugeot Cluba BiH, kao prvo, uposlenici su vrlo korektni i prijatni, sve pohvale
popust iznosi 10% na sve dijelove i usluge
Ukupni iznos glasio je na 846KM s popustom je 769KM.

- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Pravo dobra informacija,a popust svakako ocigledan i dobro dodje clanovima. A nece ovi servisi bit nista jeftiniji ni kod nekih "privatnih" majstora.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Stvarno korektna cijena sa popustom, svaka cast ekipi sto se izborila za ovo. Tacno cu i ja posjetiti ovaj svoj ovlasceni 

- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Sad znam gdje radim veliki servis, hvala ti puno na informacijama!
thanks

Clapton is God!
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Zaboga Vlado zar si dvoumio gdje ces raditi veliki servis 
Fer i korektna cijena kao i popust

Fer i korektna cijena kao i popust

- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- dino4991
- Aktivan član
-
Definitivno svaka cast ekipi koja se izborila za popust thanks
Usluga i cijena usluge servisa je za svaku pohvalu
Sto se tice cijena samih dijelova za veliki servis, u Svjetlosti su skuplji u odnosu na Novoprom (Modrica) bez obzira na popust, najveca razlika, koja me ujedno i najvise iznenadila jeste cijena spanera mikro remena, Svjetlost Tz 160 KM, Novoprom Md 70 KM (cijene su sa PDV-om) puzz Neshvatljivo mi da je moguca tolika razlika, vise nego duplo
Petpostavljam, s obzirom da su oba servisa ovlastena od strane Peugoet-a da nabavljaju i ugradjuju iste dijelove (mozda i grijesim, nezz) i jedni i drugi daju istu garanciju o trajnosti i originalnosti na svoje dijelove. Mozda se i razlika u cijeni pojavljuje iz razloga sto je u prosjeku vecina stvari u FBiH skuplja nego u RS, pocevsi od cijene goriva, potrebstina itd puzz Ono sto jos zelim naglasiti jeste, da ovime ne pokusavam favorizovati jedan servis u odnosu na drugi, niti mi je cilj iskriviti sliku o jendom od ovih servisa, samo dijelim podatke i iskustvo sa clanovima cluba, u cilju savjetovanja s clanovima i u svrhu nase koristi kao kluba, jer na kraju, mi smo ti krajnji korisnici usluga i proizvoda, kako Peugeota tako i njihovih servisa
Ja cu jos odluciti sta mi je ciniti, i za koji servis cu se odluciti, uzevsi u obzir sve informacije. Jer u cilju mi da svom Lavu pruzim ono najkvalitetnije bez obzira ako je i cijena nesto visa u odnosu na drugu 

Usluga i cijena usluge servisa je za svaku pohvalu

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Tolika razlika u cijeni spanera mikro remena ne bi smjela biti.
Jedina mogucnost je ta da su ti iz MD ponudili cijenu europartsa koje peugeot prodaje u svojoj servisnoj mrezi i koristi kao zamjenske koji opet kvalitetom zadovoljavaju Peugeot standarde, a u Tz originalni dio.
Ako hoces iskreno JA bih volio da servis odradis u TZ jer bi se time i shvatila ozbiljnost nase
suradnje , mislim da bi se time otvorila i vrata drugim clanovima.
Bez obzira na sve, bitno je da ti budes zadovoljan uslugom i odradjenim poslom pa makar to radio u Bangladešu
Jedina mogucnost je ta da su ti iz MD ponudili cijenu europartsa koje peugeot prodaje u svojoj servisnoj mrezi i koristi kao zamjenske koji opet kvalitetom zadovoljavaju Peugeot standarde, a u Tz originalni dio.
Ako hoces iskreno JA bih volio da servis odradis u TZ jer bi se time i shvatila ozbiljnost nase
Bez obzira na sve, bitno je da ti budes zadovoljan uslugom i odradjenim poslom pa makar to radio u Bangladešu

- dino4991
- Aktivan član
-
Mogucekula je napisao/la:Tolika razlika u cijeni spanera mikro remena ne bi smjela biti.

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Cijena dijelova između ovlaštenih servisa ne smije biti različita, i to mi je potvrdio Verano iz Banja Luke! Postoji jedino ova mogućnost što kula kaže. Jedina razlika može biti u rukama.
- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Vozim puga 1.6 hdi 407. Kod starijih 407-ca veliki servis je bio na 120 tkm a kod moga 220 tkm (normalni uvjeti) a 180 tkm (otežani - prije svega gradska vožnja). Naši nadrimajstori često lupaju i pri tome se uglavnom ograđuju redovito kraćim intervalima. Kakve veze ima loša kvaliteta goriva s interval om zamjene ulja? Što se tiče otežanim uvjeta oni utiču na ovijes i sl. ali na motorno ulje? Pa mi u BiH i ne stignemo s ovim brzinama zagrijati ulje a temperatura je glavni limiter trajanja ulja. Brza vožnja po autocestama će prije skratiti vijek ulju.
Znam ponešto kako se u drugim granama tehnike određuju servisni intervali. To su ozbiljna istraživanja da bi ih povaljivali razni balkanski mešetari. Tvornici je u interesu uvijek i baš uvijek da nema kvara u propisanom intervalu. Sve ostalo je neznanje i marifetluk.
Znam ponešto kako se u drugim granama tehnike određuju servisni intervali. To su ozbiljna istraživanja da bi ih povaljivali razni balkanski mešetari. Tvornici je u interesu uvijek i baš uvijek da nema kvara u propisanom intervalu. Sve ostalo je neznanje i marifetluk.
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Uopšte nisi u pravu. Lošije gorivo utiče da se prije zaprlja ulje (druga rečenica: http://www.nisotec.eu/sr-lat/motorna-ulja). Ti prvi treba da skratiš interval ako misliš da sačuvaš turbinu, što je poznat problem kod tog motora i meni sa lično desilo. Naravno, ja sam skratio interval ali prehodni vlasnik nije. A što se tiče otežanih uslova, tu niko nije pomenuo ulje, nego veliki servis. I sam je Pežo imao preporuku da se skrati interval da bi ulje bilo uvijek čistije i da se ne bi začepila cijev kojom se dovodi ulje do turbine i zbog čega ona i strada.
- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Referiraš se na proizvođača i distributera ulja i da je pitati njih ulje bi se mjenjalo poslije svake vožnje.mara- je napisao/la:Uopšte nisi u pravu. Lošije gorivo utiče da se prije zaprlja ulje (druga rečenica: http://www.nisotec.eu/sr-lat/motorna-ulja). Ti prvi treba da skratiš interval ako misliš da sačuvaš turbinu, što je poznat problem kod tog motora i meni sa lično desilo. Naravno, ja sam skratio interval ali prehodni vlasnik nije. A što se tiče otežanih uslova, tu niko nije pomenuo ulje, nego veliki servis. I sam je Pežo imao preporuku da se skrati interval da bi ulje bilo uvijek čistije i da se ne bi začepila cijev kojom se dovodi ulje do turbine i zbog čega ona i strada.
Drugo pričamo o dva različita motora ... kod mene je 2009.g i preporuka pežoa je interval 220/180 tkm. Ta preporuka i sada tamo stoji. Koga trebam slušati? Proizvođača ili seoske majstore - sveznalice?