"Veliki servis"

Odgovori
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 321 put
garage

Re: "Veliki servis"

Post Postao/la mara- »

Za potrošnju se slažem.
dino4991
Aktivan član
Vozim: Peugeot 407 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 1 put
garage

Post Postao/la dino4991 »

Danas me put naveo ka Tuzli, tako da sam posjetio i servis Svjetlost. Pored predracuna za veliki servis trazio sam isti i za "mali", s obzirom da je za nekih par stotina km vrijeme zamnjene ulja, (ja ga radim na 15 000km) s time da je zadnja zamjena bila u julu 2014. Razlika je ocigledna u odnosu na Peugeot servis ovdje u Modrici, dok su neke stvake jeftinije, druge su skuplje. Ali najvise me iznenadilo da usluga ("ruke") u Svjetlosti, (za mali i veliki servis skupa) kosta manje nego ovdje sam veliki :think: puzz Sto se tice cijene dijelova, ukupno za veliki servis kosta 417 km (dijelovi), 154 km su dijelovi za mali servis, dok za "ruke" 86 km (ukupno). S time da se pod malim servisom podrazumijevaju svi filteri, ulje, rashladna tecnost klime... Od ovoga ne znam koliko se pojedinacno odnosi na "ruke" za mali a koliko za veliki servis. S obzirom da je bila neka guzva u servisu i zaposlenik zaduzen za davanje informacija vezane za servis nije u tom trenutku bio tu, tako da mi je prvo sve ovo saopsteno teleofnom dok sam poslije dosao i do pismenog predracuna, tako da nisam uspio o svemu ovome detaljno porazgovarati. I da, sto se tice popusta za clanove Peugeot Cluba BiH, kao prvo, uposlenici su vrlo korektni i prijatni, sve pohvale :ok: popust iznosi 10% na sve dijelove i usluge :bravos: Ukupni iznos glasio je na 846KM s popustom je 769KM. :D
slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Pravo dobra informacija,a popust svakako ocigledan i dobro dodje clanovima. A nece ovi servisi bit nista jeftiniji ni kod nekih "privatnih" majstora.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Stvarno korektna cijena sa popustom, svaka cast ekipi sto se izborila za ovo. Tacno cu i ja posjetiti ovaj svoj ovlasceni :zvizd:
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Sad znam gdje radim veliki servis, hvala ti puno na informacijama! :bravos: thanks
Clapton is God!
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Zaboga Vlado zar si dvoumio gdje ces raditi veliki servis :D
Fer i korektna cijena kao i popust :good:
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

:zvizd:
Clapton is God!
SahMat
Početnik
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la SahMat »

Cijena potpuno regularna pa nek neko kaže da je Peugeot skup za održavanje! :D
dino4991
Aktivan član
garage

Definitivno svaka cast ekipi koja se izborila za popust thanks :bravos:
Usluga i cijena usluge servisa je za svaku pohvalu :ok: Sto se tice cijena samih dijelova za veliki servis, u Svjetlosti su skuplji u odnosu na Novoprom (Modrica) bez obzira na popust, najveca razlika, koja me ujedno i najvise iznenadila jeste cijena spanera mikro remena, Svjetlost Tz 160 KM, Novoprom Md 70 KM (cijene su sa PDV-om) puzz Neshvatljivo mi da je moguca tolika razlika, vise nego duplo :think: Petpostavljam, s obzirom da su oba servisa ovlastena od strane Peugoet-a da nabavljaju i ugradjuju iste dijelove (mozda i grijesim, nezz) i jedni i drugi daju istu garanciju o trajnosti i originalnosti na svoje dijelove. Mozda se i razlika u cijeni pojavljuje iz razloga sto je u prosjeku vecina stvari u FBiH skuplja nego u RS, pocevsi od cijene goriva, potrebstina itd puzz Ono sto jos zelim naglasiti jeste, da ovime ne pokusavam favorizovati jedan servis u odnosu na drugi, niti mi je cilj iskriviti sliku o jendom od ovih servisa, samo dijelim podatke i iskustvo sa clanovima cluba, u cilju savjetovanja s clanovima i u svrhu nase koristi kao kluba, jer na kraju, mi smo ti krajnji korisnici usluga i proizvoda, kako Peugeota tako i njihovih servisa ;) Ja cu jos odluciti sta mi je ciniti, i za koji servis cu se odluciti, uzevsi u obzir sve informacije. Jer u cilju mi da svom Lavu pruzim ono najkvalitetnije bez obzira ako je i cijena nesto visa u odnosu na drugu :toranj:
Ovi su korisnici zahvalili autoru dino4991 za post:
AlenO
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Tolika razlika u cijeni spanera mikro remena ne bi smjela biti.
Jedina mogucnost je ta da su ti iz MD ponudili cijenu europartsa koje peugeot prodaje u svojoj servisnoj mrezi i koristi kao zamjenske koji opet kvalitetom zadovoljavaju Peugeot standarde, a u Tz originalni dio.
Ako hoces iskreno JA bih volio da servis odradis u TZ jer bi se time i shvatila ozbiljnost nase
suradnje , mislim da bi se time otvorila i vrata drugim clanovima.

Bez obzira na sve, bitno je da ti budes zadovoljan uslugom i odradjenim poslom pa makar to radio u Bangladešu :D
dino4991
Aktivan član
garage

kula je napisao/la:Tolika razlika u cijeni spanera mikro remena ne bi smjela biti.
Jedina mogucnost je ta da su ti iz MD ponudili cijenu europartsa koje peugeot prodaje u svojoj servisnoj mrezi i koristi kao zamjenske koji opet kvalitetom zadovoljavaju Peugeot standarde, a u Tz originalni dio.
Ako hoces iskreno JA bih volio da servis odradis u TZ jer bi se time i shvatila ozbiljnost nase
suradnje , mislim da bi se time otvorila i vrata drugim clanovima.

Bez obzira na sve, bitno je da ti budes zadovoljan uslugom i odradjenim poslom pa makar to radio u Bangladešu :D
Moguce :think: istina da nigdje nije bilo naglaseno, nasuprot i jedni i drugi, kao sto rekoh tvrde da ugradjuju originalne dijelove. Slazem se da bi doprinijelo suradnji, ljudi iz Svjetlosti su veoma korektno izasli u susret clanovima. :yes:
mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Cijena dijelova između ovlaštenih servisa ne smije biti različita, i to mi je potvrdio Verano iz Banja Luke! Postoji jedino ova mogućnost što kula kaže. Jedina razlika može biti u rukama.
neretva 1
Napredan član
Vozim: 407
Motor: 1.6 HDI
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 14 puta
garage

Post Postao/la neretva 1 »

Vozim puga 1.6 hdi 407. Kod starijih 407-ca veliki servis je bio na 120 tkm a kod moga 220 tkm (normalni uvjeti) a 180 tkm (otežani - prije svega gradska vožnja). Naši nadrimajstori često lupaju i pri tome se uglavnom ograđuju redovito kraćim intervalima. Kakve veze ima loša kvaliteta goriva s interval om zamjene ulja? Što se tiče otežanim uvjeta oni utiču na ovijes i sl. ali na motorno ulje? Pa mi u BiH i ne stignemo s ovim brzinama zagrijati ulje a temperatura je glavni limiter trajanja ulja. Brza vožnja po autocestama će prije skratiti vijek ulju.
Znam ponešto kako se u drugim granama tehnike određuju servisni intervali. To su ozbiljna istraživanja da bi ih povaljivali razni balkanski mešetari. Tvornici je u interesu uvijek i baš uvijek da nema kvara u propisanom intervalu. Sve ostalo je neznanje i marifetluk.
mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Uopšte nisi u pravu. Lošije gorivo utiče da se prije zaprlja ulje (druga rečenica: http://www.nisotec.eu/sr-lat/motorna-ulja). Ti prvi treba da skratiš interval ako misliš da sačuvaš turbinu, što je poznat problem kod tog motora i meni sa lično desilo. Naravno, ja sam skratio interval ali prehodni vlasnik nije. A što se tiče otežanih uslova, tu niko nije pomenuo ulje, nego veliki servis. I sam je Pežo imao preporuku da se skrati interval da bi ulje bilo uvijek čistije i da se ne bi začepila cijev kojom se dovodi ulje do turbine i zbog čega ona i strada.
neretva 1
Napredan član
Vozim: 407
Motor: 1.6 HDI
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 14 puta
garage

Post Postao/la neretva 1 »

mara- je napisao/la:Uopšte nisi u pravu. Lošije gorivo utiče da se prije zaprlja ulje (druga rečenica: http://www.nisotec.eu/sr-lat/motorna-ulja). Ti prvi treba da skratiš interval ako misliš da sačuvaš turbinu, što je poznat problem kod tog motora i meni sa lično desilo. Naravno, ja sam skratio interval ali prehodni vlasnik nije. A što se tiče otežanih uslova, tu niko nije pomenuo ulje, nego veliki servis. I sam je Pežo imao preporuku da se skrati interval da bi ulje bilo uvijek čistije i da se ne bi začepila cijev kojom se dovodi ulje do turbine i zbog čega ona i strada.
Referiraš se na proizvođača i distributera ulja i da je pitati njih ulje bi se mjenjalo poslije svake vožnje.
Drugo pričamo o dva različita motora ... kod mene je 2009.g i preporuka pežoa je interval 220/180 tkm. Ta preporuka i sada tamo stoji. Koga trebam slušati? Proizvođača ili seoske majstore - sveznalice?
Odgovori

Natrag na “Servis”