Bijeli dim u voznji
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Re: Bijeli dim u voznji
Pitanje za one koji znaju, prilikom promjene dizne, jel se ista mora kodirat. Ja sam recimo primjetio, cackajuci po dijagnostici da ima kod dizne, i da se ono sto pise kod mene ne poklapa sa onim sto pise na diznama. Cak mogu i da promijenim kod, ali ne znam sta upisati
Poslano sa mog X30 koristeći Tapatalk
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Rade, obično bosch servisi rade i reparacije dizni.hksturbo je napisao/la:Bosch servis ?liaar je napisao/la:Nije pametno, jer je polovna dizna mačak u vreći. Ne znam odakle si, mora biti u blizini neko ko reparira dizne. U Sarajevu je 80 skidanje, ispitivanje i vraćanje, a ako već znaš da je dizna, 150 KM po dizni. Bar ovaj servis u Rajlovcu kod mene, hvaljen nadaleko i naširoko.
Rade li zamjenu podloski dizni ?
Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

Nothing is true; everything is permitted.
- liaar
- VIP Član
-
Zavisi, ako mijenjaš diznu za diznu (da se poklapaju oznake) ne bi trebalo ništa da mijenjaš. Je l' taj motor remapiran, ako jeste, promijenjeni su i parametri dizni za ubrizgavanje.ArminM je napisao/la:Pitanje za one koji znaju, prilikom promjene dizne, jel se ista mora kodirat. Ja sam recimo primjetio, cackajuci po dijagnostici da ima kod dizne, i da se ono sto pise kod mene ne poklapa sa onim sto pise na diznama. Cak mogu i da promijenim kod, ali ne znam sta upisati

-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Ja imam problem otkako sam kupio auto, pomalo nemirno radi u leru. Mijenjao sam ja dizne prije remapiranja. Ali sam cackao po dijagnostici, drug mi dao da se malo zanimam, pa sam vidio da se kodovi dizni ne poklapaju s onim sto pise na diznama
- liaar
- VIP Član
-
Ne znam, nisam još dolazio u susret sa tim, ali koliko znam da se prilikom remapa svakako mijenjaju kodovi dizne, kako bi pravovremeno davala gorivo. Neka me neko ispravi ako nisam upravu.

-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 140 puta
-
Prilikom zamjene polovne dizne ne treba mijenjati kod dizne, ali ako se reparira dizna dobijaš novi kod i ukucavaš ga pomoću dijagnostike.
Tako da možeš slobodno isključiti to kao mogući problem.
Ja sam mijenjao sve 4 dizne i nisam mijenjao kodove. Uzeo sam polovne i nemam problema.
Tako da možeš slobodno isključiti to kao mogući problem.
Ja sam mijenjao sve 4 dizne i nisam mijenjao kodove. Uzeo sam polovne i nemam problema.
-
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 35 puta
-
Htio da kupim polovnu diznu. Kod mene je
dizna broj 0445110311.
Da li moze sa drugim brojem samo da je 1.6 66 kW kao moj. Jer tako mi svi nude kao moze bilo koja. Jel moze?
dizna broj 0445110311.
Da li moze sa drugim brojem samo da je 1.6 66 kW kao moj. Jer tako mi svi nude kao moze bilo koja. Jel moze?
-
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 35 puta
-
Rijesio problem. Kupio polovnu diznu pod istim brojem. Ostavio majstore po strani. De sipaj aditiv, de mijenjaj filter i jos mi je rekao mozda cu morati otvarati motor ako ne budu dizne.
Provjerio sam dizne svako jutro po jednu. Kad upalim otpajao djek na dizni da vidim koja je losa pa bijeli dim baca. I tako sam i nasao. Da bi zadnje jutro iskljucio tu diznu prije paljenja. Upalio na 3 klipa i nije bilo dima. Cim spojim cetvrtu diznu pocne dimiti. Kupio diznu za 150 km na autootpadu i jaran zamijenio za pola sata. Radi motor sada ko sahat. Otislo mi dzaba za filter 50 km aditiv i ulje 30 km i dijagnostika 20 km. Pa bi sve to morao ponoviti sa drugim rezetvoarom. MOGAO JE NA PRVOJ DIJAGNOSTICI RECI NISU TI UREDU PARAMETRI NA OVOJ DIZNI I KRAJ. Zbog ovoga bjezim od majstora kad god mogu
Provjerio sam dizne svako jutro po jednu. Kad upalim otpajao djek na dizni da vidim koja je losa pa bijeli dim baca. I tako sam i nasao. Da bi zadnje jutro iskljucio tu diznu prije paljenja. Upalio na 3 klipa i nije bilo dima. Cim spojim cetvrtu diznu pocne dimiti. Kupio diznu za 150 km na autootpadu i jaran zamijenio za pola sata. Radi motor sada ko sahat. Otislo mi dzaba za filter 50 km aditiv i ulje 30 km i dijagnostika 20 km. Pa bi sve to morao ponoviti sa drugim rezetvoarom. MOGAO JE NA PRVOJ DIJAGNOSTICI RECI NISU TI UREDU PARAMETRI NA OVOJ DIZNI I KRAJ. Zbog ovoga bjezim od majstora kad god mogu