Da ne kvarim dobru tradiciju, na red je dosao i moj 407. Nije nista posebno, srednja oprema, jedna zona za klimu, podizaci samo naprijed, centralni displej ne radi kad se ugrije i rikverc svjetla ne rade nekad. Necu lagati pa reci da ga pretjerano mazim i pazim, (ne bas)redovni servisi i to je sve. Zivim u gradu, tako da ga komsije redovno ovjeravaju na parkingu sa vratima, a na poslu ga doceka pun parking sluzbenih auta, tako da ni tu nije postedjen. Sad je vec godinu i po kod mene, uvezao sam ga iz francuske na osnovu 5 fotografija i pdf izvjestaja o ispravnosti. Od tada, set kvacila, klapna klime, 2l tecnosti za dpf, led sijalice za duga i kratka i unutrasnjost, set 17ki i sad set 18ki + gume (16ke zimske su bile na autu). Kad legne regres planiram mali servis, lezajeve nazad i stabilizatore ili nesto drugo sto lupka naprijed i neke bolje gume. Od kupovine smo presli oko 50k kilometara zajedno, bez ikakvog kvara i neprijatnosti. Dugorocna potrosnja mi je 6.5 (kad je stigao bila je 5.5 na bordu) i to je nesto sto mi je sasvim ok za ovakav auto. Da ne davim, a i ne znam da li neko uopste cita opise, par slika od juce: